- Polițiști, statiscieni, grefieri, angajați APIA, angajați din sănătate, dar și din cultură au protestat sau au anunțat că vor protesta.
- Sindicatele din Bucureşti, membre ale Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România, vor picheta Guvernul, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor.
- Sute de angajați din Ministerul Culturii și Direcțiile Județene pentru Cultură anunță că protestează, zilnic, începând de astăzi, de la ora 12:00.
Bugetarii sunt nemulțumiți și au ieșit în stradă. Polițiștii au declanșat luni o serie de proteste pentru următoarele 4 zile. Nemulțumirea lor vine de la proiectul de buget care prevede o majorare de doar 5%.
Polițiști, staticieni, grefieri, angajați APIA, angajați din sănătate, dar și din cultură au protestat sau au anunțat că vor protesta, nemulțumiți fie de mărirea de 5%, fie de salarii prea mici sau de condiții proaste de muncă. Angajații direcțiilor de sănătate publică, spre exemplu, sunt deja în a 4-a săptămână de proteste. 900 de persoane din cadrul Institutului Național de Statistică, atât din București cât și din Țara, au ieșit în stradă.
Sindicatele din Bucureşti, membre ale Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România, vor picheta Guvernul, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor în data de 20 decembrie. Sute de angajați din Ministerul Culturii și Direcțiile Județene pentru Cultură anunță că protestează, zilnic, începând de astăzi, de la ora 12:00, în fața instituțiilor din București și din țară. Joi, Guvernul va dezbate bugetul de stat pentru anul viitor.
Bugetarii vor avea o creştere de salarii de 5%
Bugetarii vor avea o creştere de salarii de 5%, cu excepția demnitarilor. 7,3% merg către investiții ceea ce ar fi un record. Educație? 4,1% din PIB. Niciun minister nu pierde bani, afară de Ministerul Economiei, care va pierde pentru că s-au desființat ministerele IMM și Turism.
„Momentan avem niște informații foarte vagi și câteva piese din puzzle au fost aruncate ieri, pe surse, legate de ministerele care vor primi mai mulți bani și ministerele care vor primi mai puțini. Cifrele, cred eu, au fost aruncate pentru a se testa apele, să vadă reacția actorilor implicați, ca mai apoi să vină cu cifrele reale, să zic așa, cifrele pe care le vor creiona. Deficitul de 5% este o cifră ciudată, asta este oficială, a spus-o chiar ieri Marcel Ciolacu și apoi, Marcel Boloș”, a explicat Răzvan Botea, editor ZF la Aleph News.
Citește și