• Presa bulgară anunță că a fost descoperită o dronă de origine necunoscută, presupus cu un dispozitiv exploziv activ, pe coasta Mării Negre.
  • Totuși, nu este clar dacă drona este una de tip kamikaze (de bombardament) sau de observație și nici cum a ajuns la aproximativ 250 de kilometri sud de Delta Dunării.
  • Noaptea trecută, mai multe localități din județul Tulcea au primit mesaje Ro-Alert privind posibilele bombardamente rusești asupra porturilor ucrainene.

UPDATE

Drona găsită pe coasta bulgară, la Tiulenovo, este probabil ucraineană și a eșuat în Marea Neagră în timpul atacurilor declanșate de regimul de la Kiev asupra Federației Ruse, în Crimea.

Potrivit media bulgare, drona, care transporta explozibili, a fost adusă de ape în zonă duminică seara târziu. Dimitar Stavrev, de la revista de aeronautică „Club Krile”, a menţionat că de drona găsită este ataşată o mină şi că este vorba de „o configuraţie tipică pentru conflictul din Ucraina, amândouă ţările folosind dispozitive similare”, a consemnat Novinite.

Potrivit acestuia, se poate presupune că este una dintre dronele folosite de forţele armate ucrainene pentru a ataca peninsula Crimeea. „Impactul nu a fost suficient de puternic pentru a detona dispozitivul”, a adăugat acesta.

Recomandări

MACRON AJUNGE ÎN NOUA CALEDONIE
HALEY VOTES FOR TRUMP
COD PORTOCALIU DE PLOI ÎN MAREA BRITANIE
5 OAMENI MOR LA ALEGERILE DIN MEXIC
„PREGĂTIȚI-VĂ!”
NETANYAHU: VOM ELIMINA HAMAS

ȘTIRE INIȚIALĂ

Presa bulgară anunță că a fost descoperită o dronă de origine necunoscută, presupus cu un dispozitiv exploziv activ, pe coasta Mării Negre, în satul Tiulenovo. Persoana care a găsit-o a distribuit imagini pe rețelele sociale și susține că aceasta nu a explodat, dar pare să aibă muniție activă, ledurile dronei fiind aprinse.

„Drona ar avea pe ea atașată o bombă, ce pare a fi o bombă de aruncător de 82 de milimetri. O astfel de bombă este foarte periculoasă, are 3,1 kilograme, însă are o rază de acțiune de peste 30 de metri, cu efect mortal, așa că este important ca locuitorii să nu atingă acest obiect. De altfel, acolo au fost sesizate autoritățile, zona a fost încercuită, însă nu există detalii dacă este o dronă folosită de Rusia sau de armata ucraineană”, a explicat Florin Jipa, editor la Monitorul Apărării și Securității, la Aleph News.

Totuși, nu este clar dacă drona este una de tip kamikaze (de bombardament) sau de observație și nici cum a ajuns la aproximativ 250 de kilometri sud de Delta Dunării, unde se află zona afectată de bombardamentele rusești din Ucraina. Drona pare să aibă un dispozitiv care amintește de o bombă de aviație atașat de fuselaj.

Noaptea trecută, mai multe localități din județul Tulcea au primit mesaje Ro-Alert privind posibilele bombardamente rusești asupra porturilor ucrainene, dar până la ora 8:30 nu a fost raportat niciun fel de atac.

O echipă de geniști a Forțelor Navale bulgare a fost trimisă de la Varna pentru a prelua obiectul descoperit în Tiulenovo.

Citește și: