• Ministerul Energiei a lansat o hartă informativă cu punctele de încărcare a EV-ul tău.
  • Daniel Pintilie: „Sunt vești foarte bune pentru iubitorii de mașini electrice din România”.
  • Sebastian Burduja: „Ne-am pus în pielea șoferilor și este neplăcut să rămâi fără energie”.

Ai mașină electrică și nu știi unde să o încarci? Burduja s-a pus în pielea șoferului care trebuie să își alimenteze EV-ul. El vine cu o hartă informativă care indică locurile unde pot fi găsite stații de încărcare. O găsești deja pe site-ul Ministerului Energiei. Daniel Pintilie, expert în mașini electrice spune că sunt vești foarte bune pentru iubitorii de EV-uri din Romania. „Este un pas logic esențial și foarte important pentru viitorul acestor mașini în orice țară. Într-o piață aflată, nu știu dacă mai e chiar la început, dar este în plină dezvoltare. Mă bucur să văd acest demers oficial. Cred că repet este foarte important să existe o transparență maximă a acestor puncte de încărcare la nivel național. Să fie centralizate și să fie foarte ușor accesibile tuturor utilizatorilor”, notează Pintilie.

Ministrul e de lăudat, dar aveam deja aplicații cu locurile în care încarci EV-ul

În schimb, Bogdan Alecu, senior editor la Ziarul Financiar, spune că inițiativa este lăudabilă, dar existau deja aplicații pentru
asta: Chiar dacă ar fi ușor de găsit, tot nu ne-ar ajuta prea mult. Sunt deja aplicații care fac acest lucru, aplicații integrate inclusiv în Apple car play sau Android Auto astfel încât sunt mult mai la îndemână șoferilor de mașini electrice decât o pagină de Internet, undeva pe site-ul Ministerului Energiei. Mai mult, sunt aceste aplicații care oferă detalii despre mai multe rețele și sunt actualizate în timp real, utilizatorii își dau check in tocmai ca să comunice între ei mai bine și să știe unde să se ducă pentru a nu aștepta la o coadă”.

Citește și

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI