• Canada interzice testarea produselor cosmetice pe animale, alăturându-se astfel mai multor țări și state americane care au interzis această practică.
  • Canada se va alătura Uniunii Europene, Australiei, Marii Britanii și Coreei de Sud, care au decis să interzică testarea produselor cosmetice pe animale.
  • În total, 44 de țări au adoptat legi care interzic testarea cosmeticelor pe animale, potrivit Humane Society International.

Canada interzice testarea produselor cosmetice pe animale, alăturându-se astfel mai multor țări și state americane care au interzis această practică. Guvernul canadian a anunțat decizia într-un comunicat de presă de marți, scrie CNN.

Proiectul de lege C-47 modifică Legea privind alimentele și medicamentele pentru a interzice atât testarea produselor cosmetice pe animale, cât și vânzarea de produse care se bazează pe datele obținute în urma testelor pe animale, potrivit comunicatului de presă.

Comunicatul de presă notează că testele pe animale pentru produsele cosmetice au fost „rareori efectuate în Canada”.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC

Potrivit comunicatului, Canada se va alătura Uniunii Europene, Australiei, Marii Britanii și Coreei de Sud, care au decis să interzică testarea produselor cosmetice pe animale.

În total, 44 de țări au adoptat legi care interzic testarea cosmeticelor pe animale, potrivit Humane Society International. În plus, 10 state din SUA au interzis această practică: New York, Virginia, California, Louisiana, New Jersey, Maine, Hawaii, Nevada, Illinois și Maryland.

Comunicatul a adăugat că Health Canada lucrează, de asemenea, la identificarea unor „alternative eficiente la testarea pe animale” în afara lumii cosmetice.

Citește și