• Termenul de finalizare a lucrărilor este în luna martie 2024.
  • Pe șantier muncesc în acest moment 275 de oameni cu 182 de utilaje.
  • Proiectul cuprinde: aproximativ 19 km de drum expres, 3 noduri rutiere, 9 pasaje, 3 poduri și 31 podețe.

Stadiul lucrărilor la drumul expres care leagă Centura Oradei și Autostrada Transilvania a ajuns la 88,3%, a transmis în weekend secretarul de stat în Transporturi. O veste bună, având în vedere că termenul de finalizare a lucrărilor este în luna martie 2024.

„Ritmul constructorului este unul foarte bun, mobilizarea acestuia pe șantier fiind de 275 muncitori și 182 utilaje, echipamente și camioane. Deși termenul contractual de finalizare a lucrărilor este în luna martie 2024, dacă vremea va rămâne favorabilă în continuare, constructorul este mobilizat și asumat să dăm în trafic mai devreme acest drum, la finalul acestui an”, a spus secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, aflat în vizită pe șantier.

Pe șantier muncesc în acest moment 275 de oameni cu 182 de utilaje. Proiectul cuprinde: aproximativ 19 km de drum expres, 3 noduri rutiere, 9 pasaje, 3 poduri și 31 podețe.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

„Mai este destul de mult de muncă, în niciun caz nu ne vom încadra la începutul lunii decembrie cu deschiderea drumului care leagă DN1 de A3. Probabil, dacă și vremea va ține cu antreprenorul, pentru că mai sunt două mici zone unde trebuie vreme bună ca să pună terasament și să așeze imediat și asfaltul. În mod normal, dacă vremea ține și antreprenorul apasă pedala de accelerație, ar trebui ca în jur de 15-20 decembrie să circulăm pe cei 11 kilometri ai drumului expres”, a explicat Ionuț Ciurea, director al Asociației Pro Infrastructura, la Aleph News.

Citește și