• Capitala Elveției examinează un proiect pilot care să permită vânzarea de cocaină pentru uz recreațional.
  • Parlamentul din Berna a susținut ideea, care trebuie să depășească opoziția guvernului orașului și va necesita, de asemenea, o modificare a legislației naționale.
  • Elveția își reexaminează poziția față de acest drog după ce unii politicieni și experți au criticat interdicțiile totale ca fiind ineficiente.

Capitala Elveției examinează un proiect pilot care să permită vânzarea de cocaină pentru uz recreațional – o abordare radicală a luptei împotriva drogurilor care nu se crede că a mai fost încercată în altă parte, scrie Reuters.

Parlamentul din Berna a susținut ideea, care trebuie să depășească opoziția guvernului orașului și va necesita, de asemenea, o modificare a legislației naționale.

Politica în materie de droguri în întreaga lume evoluează, statul american Oregon, de exemplu, a dezincriminat posesia unor cantități mici de cocaină în 2021, în favoarea tratamentului antidrog.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Multe țări europene, printre care Spania, Italia și Portugalia, nu mai prevăd pedepse cu închisoarea pentru posesie de droguri, inclusiv cocaină, deși niciuna nu a mers atât de departe ca propunerea în discuție la Berna.

Elveția își reexaminează poziția față de acest drog după ce unii politicieni și experți au criticat interdicțiile totale ca fiind ineficiente, propunerea – aflată în prezent în stadii incipiente – urmând încercărilor aflate în curs de desfășurare pentru a permite vânzarea legală a canabisului.

Războiul împotriva drogurilor a eșuat și trebuie să ne uităm la idei noi”, a declarat Eva Chen, membră a consiliului de la Berna din partea Partidului Stângii Alternative, care a co-sponsorizat propunerea.

Controlul și legalizarea pot face mai mult decât simpla represiune”.

Citește și