• Incidentul are loc cu două zile înainte ca Joe Biden să fie inaugurat în funcția de președinte al Americii
  • Participanții la repetiția învestirii lui Biden, aflați în aripa de vest, au fost evacuați
  • Focul a pornit din tabăra unor oameni fără adăpost
  • Capitoliul a fost blocat timp de o oră

UPDATE: Focul a izbucnit într-o tabără a oamenilor străzii

Un mic incendiu care a pornit într-o tabără în care stau oameni fără adăpost, aflată la mai puțin de un kilometru distanță de clădirea Capitolului, a dus la închiderea clădirii pentru mai mult de o oră. Măsura a fost luată „dintr-o precauție excesivă”, scrie CNN.

Incendiul a fost stins în scurt timp după ce pompierii au ajuns la fața locului. O persoană a fost rănită ușor, dar viața nu i-a fost pusă în pericol, au spus autoritățile orașului.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Clădirea Capitoliului din Washington DC este în lockdown, din cauza unei amenințări la adresa securității. Incidentul are loc cu două zile înainte ca Joe Biden să fie învestit în funcția de președinte al Americii, conform BBC.

Participanții la repetiția învestirii lui Biden, aflați în aripa de vest, au fost evacuați.

Reporterii aflați luni în Capitoliu spun că au existat mai multe alerte de urgență, iar repetiția pentru inaugurarea lui Biden a fost suspendată.

Securitatea este în alertă maximă, mii de membri ai Gărzii Naționale fiind mobilizați.

În apropiere de Capitoliu a fost sesizat un incendiu, iar Serviciul de pompieri din Washington DC a spus că a intervenit, iar focul a fost stins.

Personalul Capitolului a fost anunțat că întreaga clădire este în lockdown, iar nimeni nu poate intra sau ieși.

Capitolul, care găzduiește Congresul SUA, a fost atacat de mai mulți manifestanți pro-Trump la 6 ianuarie, iar atunci au murit cinci oameni.