Câți bani au românii, în medie, la bancă în funcție de fiecare județ. Bucureștenii în topul clasamentului

Bani. Sursa Foto: Mediafax
  • Bucureşti-Ilfov se află în fruntea clasamentului în funcţie de soldul depozitelor populaţiei, în lei şi valută
  • Giurgiu conduce topul judeţelor cu cel mai mic sold al depozitelor populaţiei

Bucureşti-Ilfov se află în fruntea clasamentului în funcţie de soldul depozitelor populaţiei, în lei şi valută, la finalul anului 2020, cu o valoare de peste 64 mld. lei, pe când Giurgiu conduce topul judeţelor cu cel mai mic sold al depozitelor populaţiei, cu o valoare de 578 mil. lei.

Depozitul bancar me­diu al unui locui­tor din Bu­cureşti-Ilfov ajungea în 2020 la o valoare de 24.684 lei, în timp ce, la polul opus, depozitul unui locuitor din judeţul Giurgiu era de 2.160 lei, potrivit calculelor făcute de Ziarul Financiar pe baza datelor BNR şi INS.

În topul judeţelor cu cel mai mare volum al depozitelor populaţiei, în lei şi valută, la finalul anului 2020, Bucureşti-Ilfov conduce cu 64,49 mld. lei, urmat de judeţul Cluj cu depozite de 11,24 mld. lei şi Constanţa cu 8,44 mld. lei.

Faţă de valoarea depozitelor pe locuitor din Bucureşti-Ilfov, care ajunge la peste 24.000 de lei, în judeţul Cluj, depozitul unui locuitor, în medie, este de 15.240 lei, cu 62% mai puţin. Pe de altă parte, şi numărul populaţiei din judeţul Cluj este semnificativ mai mic, de 737.992, comparativ cu populaţia de peste 2,6 milioane din Bucureşti-Ilfov.