• Barcelona plantează anual copaci și spații verzi, un refugiu pentru zilele călduroase.
  • Autoritățile din Beijing folosesc spray-uri de răcire în parcuri și stații de autobuz.
  • La Viena găsești fântâni potabile, dușuri de ceață și sisteme de stropire, când sunt 35°C.

Temperaturile record îți afectează viața de zi cu zi. Marile orașe se topesc zilele acestea sub codurile de căldură. Ce fac autoritățile? Caută diferite soluții pentru localnici și turiști.

Tehnologia ne ajută mult pentru că sunt diferite aparate de aer condiționat și dispozitive de răcire, dar nu este suficient. Potrivit CNN, orașele mari caută diferite soluții pentru a combate creșterea temperaturilor. În primul rând, plantarea copacilor și spațiilor verzi, cum face Barcelona. Într-un parc sub un copac se poate simți cu 11 până la 25 de grade Celsius mai rece în comparație cu starea în lumina directă a soarelui.

Autoritățile din Beijing folosesc spray-uri de răcire în mall-uri, parcuri și stații de autobuz. Rularea copertinelor este o altă soluție. O copertină este un scut meteorologic simplu și ieftin. Sevilla și-a extins rețeaua de copertine mari de pânză pentru a proteja mai multe stații de tranzit, locuri de joacă, școli și spitale. La Viena găsești 22 de zone echipate cu fântâni potabile, dușuri de ceață și sisteme inteligente de stropire care se activează automat atunci când temperaturile cresc peste 35 de grade Celsius.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Ce putem face?

Avem multe de făcut. Eficiența energetică. Promovarea construcțiilor de clădiri verzi, care folosesc tehnologii și materiale mai puțin poluante. Să încurajăm transportul sustenabil. Să folosim transportul public, vehiculele electrice, pentru că reduc emisiile de gaze cu efect de seră generate de traficul urban. Să mergem mai mult cu bicicleta. Să promovăm cât mai mult energia regenerabilă, ca să reducem dependența de combustibili fosili.

Citește și: