• Premierul Marcel Ciolacu a avut, luni, o discuţie cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
  • „România este alături de Ucraina până la victoria acesteia şi în reconstrucţie”, a scris premierul României pe Twitter.
  • Ciolacu a discutat cu Ursula von der Leyen despre provocările de securitate ale României la Marea Neagră, eforturile făcute de România în contextul războiului din Ucraina.

Marcel Ciolacu a participat luni, la Atena, la o reuniune de lucru a şefilor de stat şi de guvern din sud-estul Europei şi Balcanii de Vest, organizată de prim-ministrul elen, Kyriakos Mitsotakis. Premierul a discutat cu Volodimir Zelenski despre „eforturile continue ale României de a sprijini Ucraina”.

„România este alături de Ucraina până la victoria acesteia şi în reconstrucţie. Susţinem începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană în acest an. Românii din Ucraina au sprijinul nostru comun”, a scris premierul României pe Twitter.

În același timp, Ciolacu a discutat cu Ursula von der Leyen despre provocările de securitate ale României la Marea Neagră, eforturile făcute de România în contextul războiului din Ucraina, implementarea PNRR şi aderarea la Spaţiul Schengen.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Am prezentat situaţia actuală la frontierele ţării noastre şi am susţinut necesitatea unui sprijin financiar suplimentar pentru România în contextul actual care necesită accelerarea dezvoltării infrastructurii. De asemenea, am subliniat evoluţiile în ceea ce priveşte implementarea PNRR, respectiv anumite jaloane cu măsuri fiscal bugetare din acest plan negociate de fostele guverne de dreapta, precum şi situaţia finanţelor publice şi intenţia Guvernului de a păstra deficitul în limite rezonabile fără a afecta economia şi populaţia”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citește și: