• Astăzi este o zi istorică, deoarece Regina Elisabeta a II-a își va începe ultimul drum de la Westminster Hall pentru a fi înmormântată la Capela St George.
  • După o perioadă de 10 zile de doliu național, membrii Familiei Regale, națiunea și lumea întreagă își vor lua rămas bun de la Regină.
  • Perioada de doliu a fost plină de evenimente ceremoniale și de tradiții regale – așa cum va fi și funeraliile de stat – inclusiv o depunere de coroane pentru ca publicul să își prezinte omagiile și priveghiuri din partea copiilor și nepoților Reginei.

Astăzi este o zi istorică, deoarece Regina Elisabeta a II-a își va începe ultimul drum de la Westminster Hall pentru a fi înmormântată la Capela St George. După o perioadă de 10 zile de doliu național, membrii Familiei Regale, națiunea și lumea întreagă își vor lua rămas bun de la Regină.

Perioada de doliu a fost plină de evenimente ceremoniale și de tradiții regale – așa cum va fi și funeraliile de stat – inclusiv o depunere de coroane pentru ca publicul să își prezinte omagiile și priveghiuri din partea copiilor și nepoților Reginei.

După ce sicriul Reginei se va îndrepta spre Castelul Windsor pentru a fi înmormântată la Capela St George, va exista o ultimă tradiție. Iată ce trebuie să știți despre ruperea baghetei.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

De ce se rupe bagheta la funeraliile regale?

Ruperea baghetei este o tradiție veche la înmormântarea finală la funeraliile regale, în care Lordul Mare Șambelan, un ofițer superior al Casei Regale, va rupe o baghetă albă, care îi este dată ca parte a funcției sale, peste sicriul monarhului.

Această tradiție, care a avut loc ultima dată după înmormântarea Regelui George al VI-lea, când sicriul său a fost coborât în Cavoul Regal, marchează sfârșitul serviciului Lordului Mare Șambelan față de defunctul monarh.

Doja va fi împărțită în două prin intermediul unei îmbinări la mijloc, iar o secțiune va fi așezată pe mormântul monarhului în momentul în care acesta va fi înmormântat în Capela St George.

Cine este Lordul Mare Șambelan?

Lordul Mare Șambelan este un ofițer de stat ereditar căruia i se încredințează custodia și controlul Galeriei Regale. Acesta este considerat ca făcând parte din casa regală și se subordonează monarhului britanic în funcție, fiind îmbrăcat într-o uniformă stacojie, cu bastonul și o cheie ținută în buzunarul de la șold.

Printre îndatoririle lui în slujba monarhului se numără organizarea Parlamentului în timpul vizitelor oficiale ale acestuia, supravegherea conducerii și a afacerilor generale ale Casei Regale, precum și rolul de canal de comunicare între suveran și Camera Lorzilor.

Lordul Șambelan își asumă, de asemenea, sarcini ceremoniale, inclusiv ruperea baghetei la înmormântarea unui monarh. Actualul Lord Mare Șambelan – care va rupe bagheta la înmormântarea Reginei – este David George Philip Cholmondeley, al 7-lea Marchiz de Cholmondeley.