8 din 10 bărbați din SUA recunosc că au luat cu ei un prezervativ la o înmormântare: „Pentru orice eventualitate”

inmormantare Foto: Profimedia
  • Unul din opt bărbați americani cu vârste de până la 35 de ani a recunoscut că a adus un prezervativ la o înmormântare.
  • Explicația pentru acest fenomen poate fi legată de reacțiile psihologice complexe pe care le avem în fața pierderii unei persoane dragi.
  • Sexul eliberează endorfine, cunoscute și sub numele de ,,hormonul fericirii” , care îți pot îmbunătăți starea de spirit.

Potrivit unui sondaj realizat de marca americană de prezervative Trojan, unul din opt bărbați cu vârste de până la 35 de ani a recunoscut că a adus un prezervativ la o înmormântare. Deși acest lucru poate părea șocant sau neașteptat, se pare că durerea și tristețea pot avea un impact asupra libidoului și pot stimula dorința sexuală în unele cazuri, scrie Daily Mail.

Explicația pentru acest fenomen poate fi legată de reacțiile psihologice complexe pe care le avem în fața pierderii unei persoane dragi. Oamenii pot experimenta o gamă largă de emoții în timpul procesului de doliu, inclusiv tristețe profundă, furie, confuzie și chiar șoc. În unele cazuri, aceste emoții puternice pot declanșa o serie de reacții în organism, inclusiv o creștere a nivelului de energie și o dorință de a scăpa de tensiunea și stresul prin actul sexual.

Sexologul clinician și educator în domeniul sexualității, Patti Britton, a sugerat că durerea poate activa libidoul într-o astfel de situație.

Sexul eliberează endorfine, cunoscute și sub numele de ,,hormonul fericirii” , care îți pot îmbunătăți starea de spirit.

El a declarat pentru Mel Magazine: ,,Este vorba de fapt despre a umple un gol – la propriu și la figurat.

1 din 8 bărbați sub 35 de ani au venit cu prezervative la înmormântare

Conform sondajului ,,State of Sex” realizat de Trojan, care a intervievat 2.000 de adulți cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, s-a constatat că 77% dintre participanți cred că bărbații și femeile ar trebui să își asume aceeași responsabilitate în asigurarea protecției contraceptive.

Aproximativ 78% dintre bărbați au declarat că preferă să folosească prezervative în loc să își lase partenera să utilizeze anticoncepționale.

Pe de altă parte, peste jumătate dintre femeile intervievate au afirmat că preferă ca partenerii lor să folosească prezervative în loc să ia pilula contraceptivă.

Momentan, prezervativele și vasectomia sunt singurele metode contraceptive disponibile pentru bărbați. Vasectomia este o procedură chirurgicală minoră, în general permanentă, care previne spermatozoizii să fie eliberați în sperma ejaculată de penis.

În prezent, se efectuează teste pentru pilula contraceptivă masculină, care este considerată un ,,game changer” în urma unui studiu promițător finanțat de guvernul american. Această pilulă se ia cu aproximativ 30 de minute înainte de actul sexual și pare să aibă o eficiență de 100% în prevenirea sarcinilor timp de cel puțin două ore.

Mecanismul de acțiune al acestei pilule constă în oprirea spermatozoizilor bărbaților de a se deplasa spre ovule sau de a ajunge la maturitate în stadiul în care pot fertiliza un ovul și pot duce la concepția unui copil.

Chiar dacă până acum a fost dovedită eficiența acestei pilule doar pe șoareci, există dovezi solide care sugerează că acest contraceptiv va funcționa și la oameni.

Sondajul ,,State of Sex” a constatat, de asemenea, că 65 la sută dintre respondenți au folosit protecție la prima întâlnire. Cu toate acestea, 63% dintre ei au declarat că cel mai probabil vor vorbi despre protecție cu partenerul lor în momentul în care vor avea contact sexual.

Citește și

FOTO. Un concept britanic propune o soluție ecologică: copacii care îți vor încărca vehiculul electric

Mel B anunță o nouă reuniune Spice Girls. Și Victoria Beckham s-ar putea alătura, după ce la ultima apariție a trupei a lipsit

Un bucătar înarmat cu un cuțit a intrat pe proprietatea actorului Benedict Cumberbatch: „Știu că te-ai mutat aici, sper să arzi de viu”