Cel mai nou partid din Bulgaria numit „Există un astfel de popor”, a câștigat alegerile parlamentare. Nu a avut mitinguri,
afișe și nici un program real de campanie.

A fost la doar două sutimi distanță de GERB, partidul lui Borisov. Partidul este condus de Slavi Trifonov, o vedetă tv a Bulgariei.

Nu va forma o coaliție cu GERB, BSP și MRF. Pe de altă parte, așa-numitele partide de protest nu au obținut o majoritate parlamentară de 121 de voturi pentru a forma un guvern stabil. În acest caz, nu va forma o coaliție cu niciun partid, ci își va asuma responsabilitatea exclusivă pentru formarea unui guvern”, a explicat Stanislav Trifonov, liderul ITN Bulgaria.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

E greu de spus dacă bulgarii vor reuși să formeze o coaliție pentru a avea guvern. Vor urma negocieri și, foarte posibil noi alegeri.

Cert este că epoca lui Boris Borisov, premier de 12 ani în Bulgaria, a apus. După alegerile din aprilie a câștigat, dar nimeni nu a vrut să se alieze cu el.

Acum, ar putea face un pas în spate și pierde și șefia partidului pe care el însuși l-a creat. Pentru insucces a acuzat competitorii că au furat la vot.

Ce vede Europa sunt alegeri în stil venezuelean în Bulgaria. E haos total în țară și în afara țării e și mai rău”, a arătat Boiko Borisov, liderul GERB.

Duminică, Bulgaria și-a ales Parlamentul. A fost a doua încercare, după alegerile din aprilie, când partidele nu s-au înțeles pentru a forma o coaliție.