• O transmisiune în direct a meciului postată pe YouTube arată că meciul a fost suspendat după o aparentă agitație în tribune.
  • Ulterior, oamenii sunt văzuți fiind transportați de serviciile de urgență pe targă.
  • Președintele Nayib Bukele a descris evenimentul ca fiind fără precedent”.

Cel puțin douăsprezece persoane au murit în urma unei ciocniri pe un stadion de fotbal din capitala El Salvador, San Salvador, au anunțat autoritățile. Incidentul a avut loc în timpul unui meci între echipa locală Alianza și echipa Fas din Santa Ana, pe stadionul Cuscatlán, scrie BBC.

Meciul a fost ulterior suspendat. Președintele Nayib Bukele a descris evenimentul ca fiind fără precedent” și a declarat că va fi lansată oanchetă exhaustivă”. Poliția declarase anterior că printre morți se numără șapte bărbați și două femei, toate victimele având vârsta de peste 18 ani.

Dezastrul ar fi avut loc după ce un număr mare de fani au încercat să intre în incintă după ce porțile fuseseră închise. Oficialii cred că unor fani li s-au vândut bilete false și au declarat că o anchetă este în curs de desfășurare. Imaginile difuzate de presa locală par să arate cum fanii încearcă să dărâme baricadele de la intrarea în stadion.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

O transmisiune în direct a meciului postată pe YouTube arată că meciul a fost suspendat după o aparentă agitație în tribune. Ulterior, oamenii sunt văzuți fiind transportați de serviciile de urgență pe targă.

A fost o avalanșă de fani care au depășit poarta”, a declarat jurnaliștilor un voluntar din cadrul grupului de prim ajutor Rescue Commandos. Unii erau încă sub metalul din tunel. Alții au reușit să ajungă în tribune și apoi pe teren și au fost sufocați.”

Președintele Bukele a declarat că toată lumea” va fi investigată, inclusiv echipele, managerii, oficialii stadionului, liga și federația. Oricine ar fi vinovații, aceștia nu vor rămâne nepedepsiți”, a spus el în comentariile postate pe Twitter de secretarul său de presă.

90 de persoane au primit îngrijiri medicale

Oficialii au mai spus că 90 de persoane au primit îngrijiri medicale și că bărbați, femei și copii au fost tratați pentru multiple traume”. Luis Alonso Amaya, de la Protecția Civilă din El Salvador, a declarat că aproximativ 500 de persoane au primit îngrijiri medicale, multe dintre ele fiind transferate la spital.

Ministrul Sănătății, Francisco Alabi, a declarat că majoritatea celor răniți sunt în stare stabilă și că nu au fost raportate decese din spitale. Federația salvadoriană de fotbal a declarat că toate meciurile de fotbal la nivel național de duminică vor fi suspendate. De asemenea, a declarat că regretă cele întâmplate și și-a exprimat sprijinul pentru familiile victimelor.

Ministrul sănătății din El Salvador, Francisco Alabi, a transmis pe Twitter că guvernul a trimis ambulanțe de la spitalele din apropiere la stadion, răniții fiind trimiși la diferite instituții publice pentru tratament.

Citește și: