• Șefii de guvern au convenit vineri să creeze un forum ministerial denumit procesul IA de la Hiroshima”.
  • Ei au afirmat într-o declarație că guvernanța economiei digitale ar trebui să continue să fie actualizată în conformitate cu valorile noastre democratice comune”.
  • Acordul a venit după ce Uniunea Europeană, care este reprezentată la G7, s-a apropiat luna aceasta de adoptarea unei legislații pentru a reglementa tehnologia IA.

Liderii Grupului celor șapte națiuni (G7) au făcut apel sâmbătă la dezvoltarea și adoptarea unor standarde tehnice internaționale pentru inteligența artificială (IA), în timp ce legislatorii din țările bogate se concentrează asupra noii tehnologii, anunță Reuters.

În timp ce liderii G7, reuniți la Hiroshima, Japonia, au recunoscut că abordările pentru a atinge viziunea și obiectivul comun al inteligenței artificiale demne de încredere pot varia”, ei au afirmat într-o declarație că guvernanța economiei digitale ar trebui să continue să fie actualizată în conformitate cu valorile noastre democratice comune”. Acordul a venit după ce Uniunea Europeană, care este reprezentată la G7, s-a apropiat luna aceasta de adoptarea unei legislații pentru a reglementa tehnologia IA, potențial prima lege cuprinzătoare din lume privind IA.

Dorim ca sistemele de inteligență artificială să fie precise, fiabile, sigure și nediscriminatorii, indiferent de originea lor”, a declarat vineri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Liderii G7 au menționat IA generativă, subsetul popularizat de aplicația ChatGPT, afirmând că trebuie să facă imediat un bilanț al oportunităților și provocărilor IA generativă.”

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Șefii de guvern au convenit vineri să creeze un forum ministerial denumit procesul IA de la Hiroshima” pentru a discuta, până la sfârșitul acestui an, problemele legate de instrumentele de IA generativă, cum ar fi drepturile de proprietate intelectuală și dezinformarea.

Reuniunea la nivel înalt a urmat unei reuniuni a miniștrilor G7 din domeniul digital de luna trecută, în cadrul căreia țările – SUA, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franța, Italia și Canada – au declarat că ar trebui să adopte reglementări privind IA bazate pe riscuri”.

Citește și: