• Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, s-a numărat printre cei care i-au transmis urări de bine la Crypto.com Arena din centrul orașului Los Angeles.
  • Dubla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice a făcut o impresie imediată la revenirea sa, câștigând meciul de debut și marcând patru puncte.
  • M-am simțit foarte bine. M-am simțit ca ultima dată când am jucat”, a spus Griner la finalul meciului.

Brittney Griner a revenit cu emoții în baschetul feminin, jucând primul său meci competitiv în aproape doi ani de la încarcerarea sa în Rusia. Griner, care a fost eliberată de Rusia în cadrul unui schimb de prizonieri anul trecut, a jucat pentru prima dată într-un meci din WNBA după 579 de zile, vineri seara, când Phoenix Mercury a întâlnit Los Angeles Sparks în deschiderea sezonului în California, scrie Al Jazeera.

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, s-a numărat printre cei care i-au transmis urări de bine la Crypto.com Arena din centrul orașului Los Angeles, în momentul în care vedeta WNBA a revenit, în sfârșit, în acțiune. Dubla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice a făcut o impresie imediată la revenirea sa, câștigând meciul de debut și marcând patru puncte, iar Mercury a avut un avantaj timpuriu de 7-0.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

M-am simțit bine”, a declarat Griner într-un interviu pe teren la sfârșitul primului sfert. M-am simțit foarte bine. M-am simțit ca ultima dată când am jucat.” Griner a terminat în cele din urmă cu 18 puncte și șase recuperări, dar nu a putut împiedica Phoenix să se prăbușească la o înfrângere cuprinzătoare de 94-71. Rezultatul, totuși, a fost aproape o notă de subsol pentru o ocazie pe care antrenoarea lui Phoenix, Vanessa Nygaard, a descris-o ca fiind o zi de bucurie”.

Tot sezonul trecut am început fiecare conferință de presă cu câte zile a plecat”, a spus Nygaard în comentariile de dinaintea meciului. Și până în ziua în care am primit dimineața vestea că este în drum spre casă, nimeni nu a crezut că se va întâmpla asta.

Ne-am făcut treaba probabil cu mai puțină bucurie decât o fac sportivii profesioniști. A fost greu în fiecare zi. Dar este minunat să avem acest meci astăzi. Astăzi este o zi de bucurie”. Printre celebritățile aflate vineri pe teren s-au numărat legenda tenisului Billie Jean King, emblema Los Angeles Lakers, Earvin Magic” Johnson și actualul antrenor principal al lui Lakers, Darvin Ham.

Cu puțin timp înainte de startul meciului, vicepreședintele Harris i-a felicitat pe jucătorii de la Phoenix pentru că s-au asigurat că cazul lui Griner nu a fost uitat.

Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut pentru că ați susținut-o pe Brittney, pentru că știu că a fost greu”, a spus Harris în discursul din vestiar. A fost atât de dificil pentru voi, pentru că o echipă este o echipă – este o familie”.

Citește și: