• Google, proprietarul platformei de streaming video, anunțase că șterge vechile conturi inactive.
  • Mulți utilizatori s-au temut că vechile videoclipuri vor șterse împreună cu contul aferent postării.
  • Noua politică Google prevede că orice cont YouTube nefolosit mai mult de doi ani va fi șters automat.

În urma îngrijorărilor legate de anunțul privind ștergerea conturilor YouTube inactive, Google asigură că niciun videoclip nu va fi șters în acest proces, relatează BFM. „Confirmăm că nu avem niciun plan de a șterge conturile abandonate de pe YouTube„, a precizat pe Twitter Rene Ritchie, care se ocupă de relațiile cu creatorii de conținut la YouTube.

În practică, dacă ar fi fost pusă în aplicare, această politică ar fi dus la pierderea unei părți a culturii web. De exemplu, ar fi putut fi șters primul videoclip YouTube, postat de un utilizator care, potrivit profilului său, nu mai este activ din 24 aprilie 2005.

Mă deranjează faptul că societățile intenționează să șteargă complet conținutul personal doar pentru că cineva a dispărut de prea mult timp”, a declarat un utilizator. Întotdeauna am apreciat modul în care internetul poate fi un fel de memorial pentru oameni care altfel ar putea fi uitați. Este ca și cum ai sparge o piatră de mormânt”.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Noua politică Google prevede că, din decembrie 2023, orice cont care rămâne nefolosit mai mult de doi ani va fi șters automat. Dar conturile care găzduiesc videoclipuri nu vor fi afectate, asigură acum rețeaua de socializare.

Citește și: