• Studentul care urmărește avionul privat al lui Elon Musk face acum același lucru pentru avionul lui Ron DeSantis.
  • Jack Sweeney a creat un nou cont de Twitter despre care a spus că va urmări avionul deținut de stat al guvernatorului.
  • Contul spune că urmărește un avion Textron cu 10 locuri, cu numărul de coadă N943FL, pe care îl deține Departamentul de aplicare a legii din Florida.

Studentul care urmărește pe Twitter avionul privat al lui Elon Musk a decis să-i aplice același tratament guvernatorului statului Florida, Ron DeSantis. Jack Sweeney, un student la University of Central Florida, a creat un nou cont de Twitter, @DeSantisJet, pentru a urmări avionul deținut de guvern pe care îl folosește politicianul, anunță Business Insider.

El a declarat pentru Insider că a înființat contul din cauza interesului tot mai mare față de DeSantis, care, săptămâna viitoare, este așteptat să își declare intenția de a candida pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din 2024. La 11 mai, guvernatorul a semnat un proiect de lege care va redacta detalii despre călătoriile pe care le face atât cu avioane de stat, cât și cu zboruri private, închiriate, inclusiv numele personalului și ale membrilor familiei care călătoresc cu el.

Cu toate acestea, va fi în continuare posibil să se monitorizeze mișcările avionului de stat cu ajutorul datelor disponibile public de la ADS-B Exchange, o platformă de urmărire a zborurilor. Tehnologia ADS-B permite sateliților să urmărească avioanele și ajută la evitarea coliziunilor.

Contul spune că urmărește un avion Textron cu 10 locuri, cu numărul de coadă N943FL, pe care îl deține Departamentul de aplicare a legii din Florida și a emis primul său tweet vineri seară. Sweeney a ajuns pe prima pagină a ziarelor atunci când Musk i-a oferit 5.000 de dolari pentru a elimina contul de Twitter care îi urmărea avionul privat. Sweeney a refuzat, așa că, după ce Musk a preluat controlul Twitter, a suspendat contul @ElonJet.

Musk a declarat într-un interviu acordat BBC News la începutul acestui an că Sweeney a folosit informații care nu era publice, combinate cu informații publice, pentru a-i urmări mișcările”. Studentul a reușit să ocolească interdicția prin crearea unui nou cont numit @ElonJetNextDay, care postează datele de urmărire a zborurilor cu o întârziere de 24 de ore pentru a respecta politica de confidențialitate actualizată a Twitter, care restricționează utilizatorii să împărtășească locațiile în direct ale altora.

Citește și: