• Cel puțin cinci persoane au fost împușcate mortal pe aeroportul din Kabul.
  • Trupurile neînsuflețite au fost filmate întinse pe pământ chiar în fața terminalului.
  • Un martor a menționat că nu este clar dacă victimele au fost ucise cu focuri de armă sau loviturile au cauzat decesele.

ACTUALIZARE 11.40 – Toate zborurile comerciale au fost suspendate pe Aeroportul Internațional Hamid Karzai din Kabul, a anunțat luni autoritatea aeroportuară, îndemnându-i pe localnici să nu aglomereze aeroportul, transmite tolonews.com.

Aeroportul din Kabul a fost copleșit duminică seara de peste 2.000 de persoane care sperau să se îmbarce pe zborurile comerciale care părăsesc țara.

Între timp, eforturile de evacuare facilitate de forțele americane sunt în curs de desfășurare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Potrivit AFP, Departamentul de Stat al SUA a anunțat că va lua luni măsuri pentru a controla situația.

ACTUALIZARE 11.23 – Cel puțin cinci oameni au murit, potrivit Reuters. Un martor a spus că a văzut cum cadavrele a cinci persoane au fost duse într-un vehicul. Un alt martor a menționat că nu este clar dacă victimele au fost ucise cu focuri de armă sau loviturile au cauzat decesele.

Știre inițială

Situația din Afganistan devine tragică. Cel puțin trei persoane au fost împușcate mortal la terminalul de pasageri al aeroportului internațional din Kabul, unde mii de afgani, care se tem pentru viața lor după ce talibanii au invadat țara, speră să obțină un zbor pentru a pleca din țară, scrie WSJ.

Trupurile neînsuflețite au fost filmate întinse pe pământ chiar în fața terminalului.

Oficialii de la Comandamentul Central al SUA nu făcut comentarii, momentan.

CITEȘTE ȘI VIDEO: Scene de disperare pe aeroportul din Kabul. Sute de afgani au încercat să urce cu forța într-un avion

Între timp, președintele Afganistanului a fugit din Kabul, spunând că a vrut să evite o baie de sânge, iar talibanii s-au instalat în palatul prezidențial.

Armata SUA a preluat securitatea aeroportului din Kabul pentru a executa transportul aerian masiv al diplomaților și cetățenilor străini după ce guvernul afgan s-a prăbușit duminică. Aceste zboruri de evacuare sunt procesate pe partea separată, militară, a aeroportului.

CITEȘTE ȘI Ce înseamnă pentru femeile din Afganistan revenirea talibanilor la putere: au fost obligate să-și părăsească locurile de muncă