Cercetătorii au descoperit de ce apar cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca sau Johnson&Johnson

Oamenii de știință din Germania susțin că au găsit soluția pentru ca vaccinurile Astrazeneca și Johnson & Johnson să nu mai producă cheaguri de sânge, relatează Financial Times.

Rolf Marschalek, de la Universitatea Goethe, din Frankfurt, studia problema din martie. El spune, într-o lucrare științifică publicată azi, că problema celor două seruri este că acestea duc proteina spike a virusului SARS-CoV-2 în nucleul celulelor. Soluția ar fi ca proteina spike să fie transportată în lichidul intracelular.

Vaccinurile ARN, Pfizer și Moderna, duc proteina spike a virusului direct în lichidul intracelular și, astfel, nu mai produce mutațiile care duc la apariția cheagurilor de sânge.

Johnson&Johnson a luat deja legătura cu laboratorul condus de profesor pentru a implementa o soluție. Practic, trebuie să modifice secvența proteinei spike, astfel încât aceasta să nu se mai dividă și să ducă la alte mutații.

Ștefan Dascălu, cercetător la Oxford: „Un nou vaccin trebuie doar adaptat, deci are nevoie de puțin timp pentru a fi produs”

Ștefan Dascălu a vorbit pentru Aleph News despre noua descoperire a cercetătorilor: „Este vorba despre un mod prin care aceste vaccinuri transmit organismului nostru să producă acea proteină. Aceste probleme de coagulare, practic, ceea ce dumnealor susțin este că metoda de livrare face ca organismul nostru să nu producă versiunea corectă a proteinei spike, ci o jumătate, o versiune incompletă. Versiunea incompletă intră în contact cu anumite proteine și duce la problema cheagurilor. Dacă aceste lucruri au fost identificate, vaccinurile se pot remedia”.

Ștefan Dascălu a mai spus că un nou vaccin are nevoie de puțin timp pentru producție pentru că actualul vaccin trebuie doar să fie adaptat.

Adrian Marinescu: „Oamenii vor avea mai multă încredere în vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson”

„E clar că e o teorie interesantă și binevenită, dar să vedem cum se va concretiza principial. Cei de Universitatea Goethe, din Frankfurt, vorbesc despre existența unor mutații care ar duce la apariția cheagurilor de sânge. Sigur, este un procent destul de mic. Ați văzut că și când vorbim despre AstraZeneca sau de Johnson&Johnson, procentul celor care au aceste cheaguri de sânge este extrem de mic, dar, totuși, pentru a ajunge la o siguranță mai mare, se vorbește despre o soluție pe care încă nu au găsit-o, dar pe care probabil e de luat în calcul, pentru a preveni apariția acestor mutații, iar atunci nu mai apar cheagurile de sânge”, a spus Adrian Marinescu pentru Aleph News.

Adrian Marinescu a mai spus că oamenii vor avea mai multă încredere în vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson.

Exit mobile version