• Ștefan Dascălu, cercetător la Oxford, a vorbit la ȘTIU, la Aleph News, despre noua descoperire a cercetătorilor germani în privința cheagurilor de sânge cauzate de vaccinurile AstraZeneca sau Johnson&Johnson.
  • Specialiștii susțin că vaccinurile anti-COVID ar putea fi modificate pentru ca rarele reacții adverse să nu mai apară.
  • Ștefan Dascălu, despre apariția unei noi versiuni de vaccin anti-COVID: „Ne gândim la un interval de timp de ordinul lunilor de zile. Vaccinul trebuie doar adaptat și are nevoie de un timp relativ scurt”.

Cercetătorii din Germania au anunțat că au găsit soluția pentru cheagurile de sânge cauzate de vaccinurile anti-COVID AstraZeneca și Johnson&Johnson.

Rolf Marschalek, de la Universitatea Goethe, din Frankfurt, studia problema din martie. El spune, într-o lucrare științifică publicată azi, că problema celor două seruri este că acestea duc proteina spike a virusului SARS-CoV-2 în nucleul celulelor. Soluția ar fi ca proteina spike să fie transportată în lichidul intracelular.

Ștefan Dascălu a intervenit în emisiunea ȘTIU, la Aleph News, pentru a vorbit despre noua descoperire a oamenilor de știință.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

„Este vorba despre un mod prin care aceste vaccinuri transmit organismului nostru să producă acea proteină. Aceste probleme de coagulare, practic, ceea ce dumnealor susțin este că metoda de livrare face ca organismul nostru să nu producă versiunea corectă a proteinei spike, ci o jumătate, o versiune incompletă. Versiunea incompletă intră în contact cu anumite proteine și duce la problema cheagurilor.

Identificându-se aceste lucruri, vaccinurile se pot remedia.

Persoanele care s-au vaccinat cu vaccinul în forma sa actuală foarte bine au făcut. Au imunitate completă dacă a trecut suficient timp de la rapel. Cazurile sunt extrem de rară, iar în momentul de față, pentru că le cunoaștem, putem interveni prin tratament”, a spus Ștefan Dascălu la Aleph News.

Ștefan Dascălu a menționat că acest studiu nu a fost încă publicat în revistele de specialitate și a spus când ar putea apărea noua versiune de vaccin: „Ne gândim la un interval de timp de ordinul lunilor de zile. Vaccinul trebuie doar adaptat și are nevoie de un timp relativ scurt. Trebuie întâi să vedem ce presupun aceste modificări. Încă nu am văzut acele date,, dar avem încredere în rigurozitatea evaluărilor științifice”.