• Certificatul de imunizare va fi obligatoriu și pentru profesori.
  • Doar călătorii care au pașaportul digital vor fi acceptați în transportul public.
  • Italia speră să accelereze campania de vaccinare.
  • Ultimul bilanț Covid-19 din Italia: 7.230 de cazuri și 27 de decese.

Certificatul sanitar Covid face legea în Italia. Fără acest pașaport verde nu se mai poate intra în restaurante,
săli de sport și în alte spații publice. Guvernul italian a impus acest document și pentru profesori, la fel și pentru călătoriile cu transportul în comun.

Care este rolul pașaportului verde în Italia?

Acest pașaport sanitar care a fost aprobat în Uniunea Europeană cu scopul de a stimula turismul va deveni un pașaport în toată regula pentru toate spațiile publice, la interior. De astăzi, nu se mai primesc clienți în restaurant, in muzee, cinematografe, teatre sau parcuri de distracție, decât cu acest document care conține dovada că ai fost vaccinat împotriva SarsCov2, testele negative realizate sau confirmarea că ai trecut prin boală.

Ce se va întâmpla din septembrie în Italia?


Pașaportul digital Covid nu dispare din septembrie. Ba, mai mult, guvernul de la Roma a decis ieri să-l impună ca cerință pentru profesorii care au de predat ore la toamnă. Nu vor fi lăsați să intre în școli fără dovada vaccinării sau rezultate negative, iar după 5 zile de absențe nu vor mai fi plătiți. Certificatul sanitar va deveni o condiție obligatorie și pentru utilizarea transportului în comun, de la 1 septembrie, în Italia, pe avion, pe vapor și pe tren.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Care este obiectivul guvernului Draghi cu această înăsprire clară a măsurilor sanitare?

Premierul italian a fost de la început un susținător al vaccinării, mai ales că la o lună de la învestire a obligat cadrele sanitare să se inoculeze cu serul anti-Covid. Acum se pare că sunt multe persoane peste 50 de ani care sunt reticente față de imunizarea masivă, iar guvernul vrea să evite un val de infectări cu tulpina Delta. Și Franța a luat aceeași decizie în baza certificatului sanitar și se pare că ritmul de vaccinare a crescut, dar în Italia nu se știe care va fi efectul măsurii.
Peste 65% dintre italieni au primit până acum cel puțin o doză de vaccin, iar 54% sunt imunizați complet.