• Secretarul de stat Antony Blinken a declarat că SUA „lucrează ore suplimentare” pentru a verifica rapoartele despre americani dispăruți și morți de peste ocean.
  • Antony Blinken: „ Avem rapoarte că mai mulți americani au fost uciși. În același timp, există rapoarte despre americani dispăruți și acolo”.
  • Blinken a spus că un anunț privind un ajutor suplimentar pentru Israel, ca răspuns la atac, ar putea fi anunțat de duminică.

Secretarul de stat Antony Blinken a declarat  că SUA „lucrează ore suplimentare” pentru a verifica rapoartele despre americani dispăruți și morți de peste ocean, după ce Hamas a lansat un atac fără precedent împotriva Israelului.

„Avem rapoarte că mai mulți americani au fost uciși. Lucrăm ore suplimentare pentru a verifica asta. În același timp, există rapoarte despre americani dispăruți și acolo, din nou, lucrăm pentru a verifica acele rapoarte”, a declarat Blinken pentru CNN în „State of the Union”.

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA

Blinken a spus că un anunț privind un ajutor suplimentar pentru Israel, ca răspuns la atac, ar putea fi anunțat de duminică.

„Ne uităm la cereri suplimentare specifice pe care israelienii le-au făcut, cred că este posibil să auziți mai multe despre asta mai târziu astăzi”, a spus Blinken.

Înaltul diplomat american a adăugat că direcția președintelui Joe Biden a fost „să ne asigurăm că oferim Israelului tot ce are nevoie în acest moment pentru a face față atacurilor din partea Hamas”.

Citește și: