• China vrea să vaccineze anti-Covid copiii începând de la vârsta de trei ani.
  • Anunțul a fost făcut de laboratorul farmaceutic chinez Sinovac.
  • China ar deveni, astfel, prima ţară din lume care vaccinează copii atât de mici.

China, țara din care a pornit pandemia de coronavirus, speră să vaccineze până la 70% din populația sa până la finalul acestui an. Astfel, guvernul de la Beijing se pregătește să imunizeze și copiii începând de la vârsta de trei ani, potrivit AFP și Medical Express.

Laboratorul farmaceutic chinez Sinovac a făcut marți acest anunț, iar dacă se va întâmpla, atunci China va deveni prima ţară din lume care vaccinează copii atât de mici.

Un purtător de cuvânt al laboratorului Sinovac (care produce unul dintre cele trei vaccinuri autorizate în prezent în China) a declarat pentru AFP că vaccinul său – Coronavac -, administrat în două doze, va fi administrat și minorilor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Vaccinurile Sinovac şi Sinopharm, aprobate de OMS

„Vaccinul Sinovac a fost aprobat, în ultimele zile, în vederea vaccinării persoanelor cu vârsta cuprinsă între trei şi 17 ani”, anunţă laboratorul. Momentan, nu se cunoaște când vor fi vaccinați copiii mici.

Mai mult, laboratorul farmaceutic chinez a încheiat testele clinice asupra copiilor şi adolescenţilor, iar rezultatele acestora urmează să fie publicate în revista britanică The Lancet, a precizat purtătorul de cuvânt. Vaccinurile Sinovac şi Sinopharm au fost aprobate în vederea vaccinării adulţilor de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), fiind administrate deja în mai multe state din lume.