• Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat solemn „victoria completă” în eliminarea sărăciei absolute în timpul unei conferinţe de la Beijing.
  • Anunţul a venit cu patru luni înainte de centenarul de la înfiinţarea Partidului Comunist din China (PCC), care conduce cea mai populată naţiune din lume.

Preşedintele Xi Jinping a oferit joi premii şi certificate celor care au contribuit la reducerea sărăciei din China.

Se aşteaptă ca aceasta să declare o societate moderată prosperă din toate punctele de vedere la mijlocul acestui an, ceea ce înseamnă că ţara şi-a atins primul obiectiv centenar în 2021, potrivit Global Times.

În 2049, China îşi va atinge cel de-al doilea obiectiv centenar de a construi „o ţară socialistă modernă, prosperă, puternică, democratică, avansată cultural şi armonioasă”.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Un total de 1.981 de persoane şi 1.501 de unităţi colective au fost premiate la conferinţă pentru ajutorul oferit în lupta pentru eliminarea sărăciei extreme.

Xi a spus că sarcina grea de a elimina sărăcia absolută a creat un „alt miracol în analele istoriei”. China nu va uita de acei oameni care şi-au sacrificat viaţa în timp ce luptau în prima linie a bătăliei Chinei împotriva sărăciei, a spus preşedintele Xi, care a adăugat că ei reprezintă aspiraţia şi misiunea iniţială a membrilor PCC.

Conform acestuia, în timp ce inegalitatea dintre bogaţi şi săraci din unele ţări continuă să se extindă, China şi-a atins obiectivul de reducere a sărăciei înainte de programul ONU. China a oferit sprijin şi altor ţări în curs de dezvoltare, contribuind la cauza globală a reducerii sărăciei.