China a executat un bancher de top, pentru luare de mită și poligamie. Regimul lui Xi Jinping, tot mai dur cu autoritățile corupte

Un bancher de top din China a fost condamnat la moarte, după ce a fost găsit vinovat de corupție și bigamie Sursa: Profimedia
  • Afaceristul chinez Lai Xiaomin a fost executat pentru luare de mită și poligamie.
  • Xiaomin a primit mită în valoare de 225 milioane euro între 2008 și 2018.
  • Peste 1 milion de oficiali chinezi au fost pedepsiți pentru corupție.

Chinezii au dus la extrem lupta cu corupția. Președintele unui fond de investiții a fost executat pentru că a încasat mită în sticlă, valoarea ei fiind mare, de 225 milioane euro.

Lai Xiaomin, cel care a condus fondul China Huarong, a recunoscut că a primit mită în cadrul unui film documentar, povestea cum primea banii numerar. A strâns peste 200 de milioane de euro. Autoritățile au confiscat mai multe proprietăți, ceasuri de lux, mașini, aur și colecții de artă care i-au aparținut.

Peste 1 milion de condamnări

Xiaomin a mai fost condamnat și pentru poligamie, a avut copii cu mai multe amante, deși era însurat. Chinezii nu spun și modul în care afaceristul a fost executat. Regimul lui Xi Jinping e tot mai dur cu autoritățile corupte. A condamnat peste 1 milion de oficiali guvernamentali în ultimii ani, susține BFMTV din Franța.

Românii care au prins perioada înainte de ’89 știu cum efectuează perchezițiile autoritățile comuniste.