• China este recunoscută pentru atitudinea trufașă față de vocile exterioare sau care deranjează.
  • Oamenii din China sunt îndemnați să-și canalizeze furia provocată de coronavirus contra celor care se află dincolo de granițele Chinei.
  • Furia și trufia Chinei ar putea reprezenta doi factori care să pună în pericol întreaga lume.

Ce se pregătește în China? De la Hong Kong în Taiwan și din Marea Chinei de Sud până la granița cu India, Guvernul Chinei, condus de Xi Jinping urmărește politici mult mai agresive, relatează Financial Times.

La Washington, Delhi, Tokyo, Canberra și Londra cresc îngrijorările cu privire la modul Beijingului de a acționa.

Guvernul chinez se folosește de criza de coronavirus pentru a masca viitoare acțiuni pe care vor să le druleze. Câtă vreme oamenii sunt atenți la ceea ce se întâmplă cu virusul în lume, nu vor mai fi atenți.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Occidentul este preocupat în acest moment cu protestele din SUA, însă democrațiile nu pot să piardă din vizor estul Asiei. Este locul în care o criză globală poate lua naștere, iar consecințele ar putea fi mai grave și pe termen mai lung decât cele cauzate de pandemie.

China, în prezent, este cea mai mare economie a lumii. China are mai multe nave și submarine decât SUA. Tot în China se află și multă trufie și paranoia, relatează Financial Times.

Xi Jinping s-a confruntat cu un număr foarte mare de acuzații de-a lungul ultimelor 12 luni, una dintre ele fiind chiar faptul că este responsabilă de calamitatea globală numită COVID-19.

Dacă anterior regimul estima că are nevoie de o creștere de doar 8% pe an pentru întreținerea stabilității sociale, acum, în acest moment, este pus în fața unei crize economice de proporții. În plus, se aduce în discuție și un război comercial cu SUA.

Răspunsul Beijingului la cumulul de întâmplări nefericite este intensificarea apelului la naționalism

Scopul este de a-i uni pe oameni împotriva amenințărilor externe pentru a canaliza această furie provocată de COVID-19 împotriva celor care se află dincolo de granițele Chinei.

Totuși, aceasta nu este o noutate având în vedere că politica Chinei a funcționat întotdeauna pe principiul „punerii la punct” a celor care deranjează.

Luând acest lucru în calcul, dar și noile acuzații care se aduc acum asupra Chinei, criza de coronavirus și legea securității naționale, ni se arată o China paranoică și furioasă. Lucru care sperie la nivel global.