• Reuniune a liderilor mondiali va avea loc în acest weekend la New Delhi.
  • China a confirmat că premierul Li Qiang îi va ține locul lui Jinping.
  • Joe Biden și-a exprimat public dezamăgirea că nu îl va vedea pe Xi la summit.

China a dat semne clare că Xi Jinping va lipsi de la summitul G20. Reuniune a liderilor mondiali va avea loc în acest weekend la New Delhi, iar China a confirmat că premierul Li Qiang îi va ține locul lui Jinping.

Prezența lui Xi la summitul G20 a fost pusă sub semnul întrebării săptămâna trecută, când Reuters a scris că este posibil să lipsească de la acesta, citând doi diplomați indieni.

Luni, la o conferință de presă, Ministerul de Externe al Chinei a anunțat că Li va participa la summitul de sâmbătă și duminică, fără a-l menționa pe Xi, scrie CNN.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?

Mao Ning, un purtător de cuvânt al ministerului, a evitat întrebarea a unui reporter cu privire la motivul absenței lui Xi. Ar fi prima dată când liderul Chinei lipsește de la un summit G20.

„Grupul celor 20 este un forum important pentru cooperarea economică internațională, iar China a acordat întotdeauna o mare importanță și a participat activ la activitățile relevante”, a spus Mao.

Anunțul Beijingului a venit după ce președintele american Joe Biden și-a exprimat public dezamăgirea că nu îl va vedea pe Xi la summit.

Citește și: