• Marcel Ciolacu vrea noi demisii, după controale la centrele pentru vârstnici din ţară.
  • Premierul i-a cerut lui Alexandru Rafila să adopte normele și modificările la Planul Național de Combatere a Cancerului.
  • Ciolacu vrea să finalizeze renegocierea PNRR.

Marcel Ciolacu vrea noi demisii. După controale la centrele pentru vârstnici din ţară, premierul spune că au ieşit la iveală „situaţii de netolerat”.

„Există date şi fapte clare care ne obligă pe toţi să luăm anumite decizii. Există o situaţie, sincer, de netolerat”, spune Ciolacu.

Controlul a constatat că multe centre nu au autorizație, funcționează clandestin sau au probleme grave. Motiv pentru care, Marcel Ciolacu a decis modificarea legislației privind acreditarea, licențierea, monitorizarea și controlul acestora. A reamintit totodată că există fonduri europene de 80 de milioane de euro, pentru a crește standardul de viață din comunitățile pentru vârstnici.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Premierul a dispus suspendarea din funcție a șefilor Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială din județele Arad, Giurgiu, Constanța, Maramureș, Hunedoara, Teleorman, Vrancea și București. În județele amintite vor fi schimbați din funcție și cei care Direcțiile Generale de Asistență Socială. Iar la Inspectoratele Județene de Poliție din Arad, Maramureș, Hunedoara, Teleorman, Vrancea și la nivelul Poliției Capitalei vor avea loc controale.

.„Sunt ferm convins că demiterile și demisiile sunt necesare, dar nu rezolvă decât o parte a problemei”, spune premierul, scrie Mediafax.

Citește și: