• Marcel Ciolacu și Viktor Orban s-au întâlnit la București.
  • Cei doi premieri au bătut palma pentru construcția unei linii de cale ferată de mare viteză care va lega București de Budapesta.
  • Orban se duce în vizită la Băile Tușnad, la tabăra Universității de Vară, unde anul trecut a stârnit scandal cu discursul lui rasist și naționalist.

Întâlnire de Oscar la București. În rolurile principale, Marcel Ciolacu și Viktor Orban. Viktor Orban i-a dat o replică lui Ciolacu în stilul Humphrey Bogart din finalul filmului Casablanca.

Ciolacu și Orban au vorbit și lucruri serioase. Cei doi premieri au bătut palma pentru construcția unei linii de cale ferată de mare viteză care va lega București de Budapesta. Încă un lucru de pe agenda întâlnirii – președinția UE a Ungariei de anul viitor. În cazul în care România ratează iar intrarea în Schengen anul ăsta – mai avem o șansă la anul.

Premierul Ciolacu a salutat susținerea manifestată de guvernul maghiar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relațiilor româno-ungare, partea română își dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetățenilor din cele două state.

După Ciolacu, Orban mai are treabă. Se duce în vizită la Băile Tușnad, la tabăra Universității de Vară unde anul trecut – a stârnit scandal cu discursul lui rasist și naționalist.

Citește și: