• Premierul Marcel Ciolacu reamintit că dacă Austria va vota împotriva aderării României la Schengen, România va ataca decizia la Curtea Europeană de Justiție.
  • Șeful Executivului susține că daunele produse României pentru că nu este în spațiul Schengen al Uniunii Europene se ridică la cel puțint 2% din PIB.
  • Ciolacu își dorește ca în atacul statului român la CJUE, Consiliul European, Parlamentul European și Comisia Europeană să fie aliați.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat iarăși că dacă Austria va vota împotriva aderării României la Schengen, România va ataca decizia la Curtea Europeană de Justiție, într-un demers în care vrea susținerea instituțiilor partenere.

Șeful Executivului susține că daunele produse României pentru că nu este în spațiul Schengen al Uniunii Europene se ridică la cel puțint 2% din PIB, adică aproximativ 6 miliarde de euro.

„Ciolacu a spus: „dacă Austria va vota împotrivă”. Ori trebuie să se întâmple mai multe condiții cumulate: să fie un vot și Austria să voteze împotrivă. La nivelul consiliului jai nu se supun la vot chestiuni ce tind să pice”, a spus Nicu Ștefănuță, europarlamentar.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Karl Nehammer, cancelarul Austriei,  spune că nu este momentul potrivit pentru extinderea spaţiului Schengen, având în vedere că extinderea poate fi pusă în aplicare doar atunci când protecţia frontierelor externe funcţionează.

Ciolacu a mai spus și că  își dorește ca în atacul statului român la CJUE, Consiliul European, Parlamentul European și Comisia Europeană să fie aliați.

„Guvernul nu face ceea ce trebuie să facă: să blocheze Sustria la vot acolo unde o doare, de exemplu în ceea ce privește banii europeni, în cadrul financiar multianual, acolo unde vetoul României contează”, a mai adăugat Nicu Ștefănuță.

Citește și: