Cîţu îl contrazice pe Stelian Ion: Originalul proiectului „Saligny” a fost trimis la Ministerul Justiţiei pe 25 august

florin-citu Mediafax Foto
  • Premierul Florin Cîţu îl contrazice pe Stelian Ion, care a spus că proiectul „Anghel Saligny” nu a ajuns la minister, motiv pentru care nu a emis aviz.
  • „Pe 25 august am trimis originalul la MJ. Să nu folosim funcţia pe care o avem pentru a obstrucţiona şi pentru a face un abuz de funcţie”, spune premierul.

„Am verificat cu ministrul Dezvoltării – pe 25 august am trimis originalul la Ministerul Justiţiei. Eu vreau de la toţi miniştrii să-şi ia în serios treaba. Toţi miniştrii trebuie să-şi ia în serios treaba şi atribuţiile, pentru că noi suntem acolo să guvernăm, nu să oprim proiecte care duc la dezvoltarea României. Sper că în guvern nu folosim funcţia pe care o avem pentru a obstrucţiona şi pentru a face un abuz de funcţie în activitatea guvernmentală”, spune Florin Cîţu.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat miercuri că, în cazul proiectului care a declanşat scandalul în coaliţia de guvernare, originalul nu a ajuns la minister. De aceea nu a fost dat avizul, a explicat ministrul Justiţiei.

Dan Barna s-a declarat deranjat de faptul că premierul Florin Cîţu ar fi ameninţat cu trimiterea Corpului de Control la Ministerul Justiţiei din cauza lipsei avizului pentru programul propus de PNL şi UDMR.

„Tactica cu ameninţări cu Corpul de control care a fost folosită şi în cazul Vlad Voiculescu este departe de a-i da credibilitate acestui premier… Toate opţiunile sunt pe masă”, a anunţat Dan Barna în cadrul unei conferinţe de presă.