Contractul a fost semnat în 2008, iar Clotilde Armand a decis să facă publice toate documentele.

„După 13 ani de la semnare contractul nr. J077/S/30.06.2008 cu privire la delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1, împreună cu toate actele adiţionale ale acestuia, sunt disponibile pe site-ul www.primariasector1.ro”, a anunţat Clotilde Armand pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 susţine că numeroase prevederi ale contractului au fost ţinute la secret de politicieni.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA

„Am dispus transparentizarea totală a relaţiei contractuale dintre Primăria Sectorului 1 şi Compania Romprest. Fostele administraţii au ţinut la secret multe dintre prevederile acestui contract, în special actele adiţionale. Până în prezent, nimeni nu a ştiut exact cât plătea primăria pentru serviciile de salubrizare şi cum s-a ajuns ca Sectorul 1 să plătească cel mai mare tarif din România pentru acest serviciu. Începând de astăzi, aceste informaţii sunt la liber”, a explicat primarul Clotilde Armand.

Potrivit edilului şef, contractul a fost încheiat iniţial pe o perioadă de 25 de ani şi a suferit modificări de-a lungul timpului, fiind încheiate 11 acte adiţionale.

„Tarifele stabilite în momentul încheierii contractului – anul 2008 – pentru serviciile de salubrizare au suferit modificări semnificative pe parcursul anilor. Prima creștere a tarifelor a fost aprobată în anul 2012, prin Actul adițional nr. 7, când acestea au fost indexate cu indicele prețurilor de consum pe ramura apă, canal, salubritate, respectiv cu coeficientul de 0.515 cu data de referință luna iulie a anului 2011, adica trei ani de la data încheierii contractului.

Prețurile au mai fost modificate de încă două ori, în anii 2014 și 2019. Astfel, prin Actul adițional nr. 8 au fost actualizate tarifele începând cu luna octombrie 2014 cu indicele prețurilor de consum pe ramura apă, canal, salubritate, iar prin Actul adițional nr. 11 au fost introduse tarife noi.

Un alt aspect care a făcut obiectul actelor adiționale îl constituie modificarea suprafețelor în care Compania Romprest Service trebuie să asigure serviciile de salubrizare. În concret, prin Actele adiționale nr. 3, 4, 5 și 9 au fost adăugate suprafețe noi la cele incluse inițial în cadrul Anexei nr. 1 din Actul adițional nr. 1”, se mai arată în comunicatul Primăriei.