Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, susține că i-a fost vandalizată mașina și că s-a trezit cu gunoi în fața casei. Drept urmare, edilul a depus, marți seară, o plângere la poliție. Clotilde Armand a fost audiată la poliția Sectorului 1 în calitate de persoană vătămată.

„La finele lunii mai, Secției 1 Poliție i-au fost remise spre instrumentare doua cauze, privind plângeri formulate de către o persoană, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de amenințare, respectiv șantaj, hărțuire și violarea vieții private”, a precizat Ciprian Romenescu, purtător de cuvânt al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Cum putea fi evitată criza gunoiului din Sectorul 1

Conflictul juridic dintre Romprest și Clotilde Armand putea fi rezolvat ușor cu puțină bunăvoință. Soluția este într-o decizie a Curții de Apel, din 15 martie.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

O ordonanță președințială îi dă dreptul edilului să folosească serviciile altor firme de salubrizare în cazul unui conflict de natură juridică.

„Instanța apreciază că nu se poate reține în favoarea reclamantei (Romprest) aparența dreptului de a i se asigura exclusivitatea prestării serviciului de salubrizare pe aria administrativă a Sectorului 1, atunci când exercitarea dreptului contractual de limitare a activității poate aduce atingere interesului comunității în favoarea căreia este prestat serviciul de salubrizare”, se arată în decizia Curții de Apel (15 martie 2021).