• Clotilde Armand: A început curățenia în Sectorul 1! Șantajul nu mai ține!
  • Primăria S1 a contractat firma BRAI-CATA pentru igienizarea străzilor.
  • În 2020, BRAI-CATA a avut peste 900 de angajați.

A răsărit soarele și pentru locuitorii celui mai bogat sector al Capitalei. După mai bine de șase luni în care au înotat printre gunoaie au primit o firmă nouă care promite că-i va scăpa de miros și mizerie.

A găsit-o Clotilde Armand, în mai puțin de 24 de ore de la declararea stării de alertă. Era imposibil să nu se laude cu asta: „A început curățenia în Sectorul 1! Șantajul nu mai ține” a scris noaptea trecută Clotilde Armand pe facebook și a postat și un film în care arată și cine-i noul operator: Brai – Cata.

Apoi a publicat și tariful companiei, comparat cu prețurile cerute de Romprest. Clotilde Armand spune că tariful Brai Cata e cu 254 de lei pe tonă mai mic pentru deșeurile menajere și cu 4.167 de lei mai mic cel pentru coșurile stradale.

Și totuși o simplă căutare pe google a companiei care te scoate din gunoaie îți arată că Brai Cata e o altă firmă înconjurată de controverse. În anii 2000, presa scria că firma este condusă de cetățeni italieni suspectați de legături cu Mafia siciliană.

În 2008, italienii s-au retras, compania a fost preluată de afaceristul Doru Florescu, acuzat de evaziune fiscală în două dosare. Acum, compania e deținută de un asociat unic, apropiat al lui Forescu.

Operatorul e cunoscut și în țară, însă în multe orașe a fost criticat pentru modul în care și-a onorat obligațiile. Timiș, Brăila, Hunedoara sunt pe această listă.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT