• Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat miercuri că va propune ca strada Tuberozelor, unde este situată Ambasada Republicii Belarus, să fie redenumită în strada „Roman Protasevich”.
  • Jurnalistul a fost arestat după ce regimul Lukașenko a deturnat un avion Ryanair.

„Susţin propunerea domnului profesor Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich – numele jurnalistului disident”, a anunțat Clotilde Armand.

Citește și Prima apariție publică a lui Aleksandr Lukașenko după arestarea lui Protasevici. „Eu am acționat conform legii, am apărat oamenii”

Primarul sectorului 1 mai spune că „trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe cărţile lor de vizită”, a explicat profesorul Andrei Oișteanu.

Roman Protasevici se întorcea duminică seara la Vilnius, de la o conferință economică care avusese loc la Atena, și la care participase și lidera opoziției Svetlana Tikhanovskaya. Avionul care avea la bord 170 de pasageri ar fi trebuit să ajungă la destinație în trei ore, însă atunci când a început să se apropie de granița dintre Belarus și Lituania a fost interceptat de un avion de luptă MiG-29 și somat să aterizeze la Minsk.