• PSD și PNL au discutat asupra comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale.
  • Ambele alegeri vor avea loc pe data de 9 iunie.
  • PSD și PNL vor participa pe liste comune la europarlamentare.

Ciucă și Ciolacu stabilesc azi calendarul alegerilor din acest an, inclusiv dacă alegerile vor fi sau nu comasate. Ședința a început la ora 8.00 cu ușile închise.

Rareș Bogdan (PNL) și Mihai Tudose (PSD) au anunțat, miercuri, la ora 10:30, că s-a decis strategia comună pentru alegeri, care la ora 16:00 va fi validată.

Președinții PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, vor face anunțul public la ora 19.00.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Ne-am întâlnit la ora 8.00, am avut o discuție foarte serioasă, aprofundată și am convenit cu toții să mergem în fața partidelor noastre pentru a discuta principiile și un proiect important”, au declarat Rareș Bogdan și Mihai Tudose.

„Așteptam o cercetare sociologică despre ce doresc românii. A sosit azi-noapte. Mai mult de 60% din români doresc comasarea și o majoritate chiar mai mare doresc o continuitate a guvernării și o coerență a guvernării. Azi la ora 16:00 avem ședințe de conducere simultan, să vedem ce zic colegii nostri despre strategia noastră. Vom avea o coaliție imediat după, iar la ora 19:00 veți avea în față pe cei doi președinți de la cele două partide”, a declarat Mihai Tudose.

PSD și PNL au convenit asupra comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale. Acestea din urmă erau programate în septembrie. Prin comasare, ambele alegeri vor avea loc pe data de 9 iunie.

Citește și