• Coaliția decide candidatul comun pentru Primăria Capitalei.
  • N. Ciucă: Medicul Cîrstoiu are un anumit grad de notorietate.
  • M.Ciolacu: Dacă va fi candidat comun, acesta nu va fi nici Firea, nici Burduja, nici Piedone.

După luni de negocieri politice, în toate formulele, și schimbări de ultimă oră, astăzi, liderii celor două partide aflate la guvernare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă anunță candidatul comun pentru Primăria Generală a Capitalei. Din toate informațiile de până acum, acesta pare a fi Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar din București. De cealaltă parte, și Opoziția ar fi trebuit să treacă astăzi un test de foc, dar decizia s-a amânat pentru mâine. Alianța Dreapta Unită trebuie să primească primul semn de la judecători, dacă poate sau nu să candideze împreună în alegeri.

Are candidatul comun PSD-PNL șanse într-o luptă cu Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone?

Gabriela Firea s-ar putea să fie un inamic. Se pendulează momentan între Cătălin Cîrstoiu și Tiberiu Florescu. Domnul Cîrstoiu ar fi vrut să fie candidat mai mult decât cele două partide. Marcel Ciolacu dorește orice altă variantă, dar nu pe Gabriela Firea. Aceasta îl are în spate pe Paul Stănescu, astfel, probabil, va urma un scandal foarte mare în Parlament. Liberalii nu îl au decât pe Burduja care nu are notorietate foarte mare. Deci, el nu îi poate doborî pe Nicușor Dan sau pe Cristian Popescu Piedone.

Tatăl lui Cîrstoiu a fost membru FSN, iar de aproximativ un an medicul Cîrstoiu tatonează terenul pentru a fi candidatul acestei alianțe. Nicușor Dan are șanse foarte mari de câștig.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

 Ce șanse de câștig are Alianța Dreaptă Unită?

Are foarte puține șanse. Fără înscrierea Președintelui în registrul partidelor nu se poate face alianță. Problema este Președintele PMP. Reprezentanții PMP au fost dați afară din birourile de circumscripție.

Citește și