• Discuțiile au legătură cu o serie de declarații recente ale părții ruse cu privire la „trecutul istoric”.
  • Ambasadorului i-a fost transmisă nemulțumirea profundă a părții române cu privire la ultimele declarații.
  • S-a reamintit ambasadorului rus necesitatea încadrării depline și permanente în practica diplomatică.

Ambasadorul Rusei la București, Valery Kuzmin, a fost convocat în această dimineața la sediul Ministerului Afacerilor Externe în legătură cu o serie de declarații recente făcute de partea rusă.

Luminița Odobescu i-a transmis nemulțumirea României cu privire la maniera deformată, trunchiată și neconformă în care sunt abordate comunicările publice ale Ambasadei Rusiei, pe teme importante cu relevanță bilaterală, dintre care unele își au originea în adevărul istoric, spune Ministerul.

Pe de altă parte, ceea ce a dus la această chemare a ambasadorului rus la Ministerul Afacerilor Externe este faptul că aseară, după ce a fost anunțat un pachet suspect în sediul ambasadei, a venit un mesaj al Ambasadei Rusiei care a spus că se presupune că acest incident ar fi o încercare deliberată a dușmanilor Rusiei de a provocat panică și de a împiedica votul rușilor la alegerile prezidențiale pentru președintele Federației Ruse.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Aceasta este ultima zi când rușii din toată lumea își aleg președintele. Este ultima zi în care au loc alegeri prezidențiale și la această oră sunt cozi la Ambasada Rusiei, în contextul în care au venit foarte mulți ruși care au domiciliul în România pentru a-și exprima votul. În principiu, ei vin doar pentru a-și anula buletinul de vot într-un protest pe care l-a cerut Navalnîi.

Citește și