• Purtătorul de cuvânt al Guvernului susține declarații după negocierile cu sindicatele din educație.
  • Dan Cărbunaru spune că Formele care permit majorări de salarii s-au epuizat.”
  • „Pentru alte 220.000 oameni – personalul didactic și auxialiar, în iunie va fi oferită o primă pentru cariera didactică de 1.000 de lei, în octombrie altă primă de 1.500 de lei.”, spune Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat joi seară că liderii coaliției PSD-PNL-UDMR au decis, după negocierile miniștrilor cu liderii sindicali, să nu acorde nici o creștere salarială pentru profesori în acest an, ci doar un bonus de 2.500 de lei, în două tranșe.

Dan Cărbunaru a spus că singura mărire pe care o face guvernul e pentru personalul nedidactic din școli, reprezentat de paznici, mecanici, îngrijitori, fochiști.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Declarații Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului:

  • „Astăzi s-au întâlnit echipele de negociatori la guvern. Guvernul a prezentat tot setul de măsuri pentru educație pentru a înceta greva. După acest dialog rezultatul a fost analizat de liderii coaliției de guvernare.”
  • „Decizia coaliției care va fi implementată mâine de guvern vizează mărirea veniturilor personalului nedidactic din școli. E vorba de 55.000 de oameni cu o medie a creșterii veniturilor de circa 9%. Se vor adăuga două prime consecutive de câte 500 de lei în iunie și octombrie.”
  • „Pentru alte 220.000 oameni – personalul didactic și auxialiar, în iunie va fi oferită o primă pentru cariera didactică de 1.000 de lei, în octombrie altă primă de 1.500 de lei.”
  • Formele care permit majorări de salarii s-au epuizat în actuala lege a salarizării.”
  • „Aceste eforturi care se fac vor fi dublate de faptul că la 1 septembrie discuțiile pe noua lege a salarizării să fie purtate cu celeritate pentru ca la 1 ianuarie 2024 profesorii să aibă deja date în plată noile drepturi salariale.”

Citește și: