• Colegiul Medicilor din București cere deblocarea angajărilor în spitale.
  • Colegiul Medicilor: Acoperirea posturilor nu trebuie să aibă culoare politică
  • Doar în București este nevoie de aproape 900 de medici

Colegiul Medicilor din București cere deblocarea angajărilor în spitale. Doar în Capitală sunt nouă sute de posturi de medici vacante. În același timp, SANITAS anunță declanșarea procedurilor pentru grevă generală, în februarie, în București. De 6 ani se tot numără posturile vacante, iar premierul a cerut ca numărătoarea să fie luată de la capăt.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti face un apel către Ministerul Finanţelor pentru aprobarea memorandumului înaintat de Ministerul Sănătăţii pentru spitalele din subordinea sa, precum şi a celui înaintat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale.

La nivelul municipiului Bucureşti, în spitalele aflate în administrarea Ministerului Sănătăţi isunt neacoperite aproximativ 500 de posturi de medici, iar la nivelul spitalelor coordonate de ASSMB sunt 390 de posturi vacante.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Ce soluții sunt pentru deblocarea posturilor din sănătate?

„Este greu de înțeles cum aceste posturi rămân în continuare blocate. Este nevoie de medici, suntem în fața unui paradox. Apelul nostru a fost și este în primul rând către Ministerul de Finanțe, care trebuie să aprobe cele două memorandumuri înaintate de Ministerul Sănătății și al Dezvoltării”, a declarat Cătălina Poiană, președinte Colegiul Medicilor București, la Aleph News.

Citește și