• Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților: Președintele Biden a primit 40.000 de dolari în bani „spălați” de la compania CEFC China Energy, legată de guvernul chinez.
  • Presupusul transfer din 2017 de la primul frate, James Biden, către viitorul președinte implică aceeași afacere în care Joe Biden a fost înscris pentru o cotă de 10%.
  • Banii au ajuns în contul bancar al lui Joe Biden la 3 septembrie 2017, printr-un cec etichetat „rambursare de împrumut” de la fratele său mai mic.

Președintele Biden a primit 40.000 de dolari în bani „spălați” de la compania CEFC China Energy, legată de guvernul chinez, potrivit unui memoriu publicat miercuri de Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților, scrie NYP.

Presupusul transfer din 2017 de la primul frate, James Biden, către viitorul președinte implică aceeași afacere în care Joe Biden a fost înscris pentru o cotă de 10% – și ar fi primul caz dovedit în care comandantul-șef a primit o parte din veniturile externe ale familiei sale.

Cei 40.000 de dolari au trecut printr-o „tranzacție financiară complicată” la doar câteva săptămâni după ce primul fiu Hunter Biden a amenințat în 30 iulie 2017 un angajat al CEFC, a precizat în memoriu Comitetul de supraveghere condus de republicani.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Banii au ajuns în contul bancar al lui Joe Biden la 3 septembrie 2017, printr-un cec etichetat „rambursare de împrumut” de la fratele său mai mic, care a fost partener cu Hunter în această afacere.

„Vă amintiți când Joe Biden a spus poporului american că fiul său nu a făcut bani în China?”. a declarat președintele Comisiei de supraveghere, James Comer (R-Ky.), într-o înregistrare video postată pe X.

Citește și: