• Collins Dictionary a anunțat că „A.I.” este cuvântul anului 2023, datorită impactului pe care l-a avut.
  • După anunțul Collins Dictionary, ChatGPT a comentat: „Arată impactul profund al A.I. asupra lumii.”
  • Pe listă mai sunt adăugate cuvintele „Bazball”, „Deinfluencing” și „Greedflation”.

„A.I.” este cuvântul anului”, este anunțul făcut oficial de Collins Dictionary după ce numărul de căutări în online pentru inteligența artificială a crescut de 4 ori comparativ cu anii trecuți.

Selectarea cuvântului „A.I.” de către Collins Dictionary reflectă impactul inteligenței artificiale asupra unei lumi în care inovația și informații sunt împuternicite de către puterea algoritmilor și a datelor.

Alex Beecroft, autor, a vorbit la rândul său despre felul în care inteligența artificială s-a dezvoltat rapid, iar topicul a fost cel mai dezbătut anul acesta. Anunțul vine chiar în ziua în care începe summitul „A.I. Safety” din UK, acesta ilustrând și mai mult cât de mare a fost impactul inteligenței artificiale asupra vieții fiecăruia dintre noi în 2023.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Ce cuvinte completează topul de la Collins Dictionary

Collins Dictionary a menționat mai mulți termeni care au fost pretendenți și care pentru noi nu înseamnă prea mult, cum ar fi „Bazball”, un cuvânt care face referire la un stil de joc din cricket.

Un alt cuvânt interesant este „Deinfluencing” care înseamnă avertizarea urmăritorilor din social media să evite diferite produse.

„Greedflation” este un cuvânt care se referă la folosirea inflației crescute ca scuză pentru creșterea artificială a prețurilor cu scopul de a mări profiturile companiei.

Și „Nepo Baby” care înseamnă o persoană care este percepută ca fiind beneficiară a nepotismului, având părinți faimoși.

Citește și: