• Diploma ar ușura colaborarea dintre instituțiile de învățământ superior din UE.
  • Propunerea ar atrage mai mulți studenți deoarece promovează libertatea de mișcare.
  • Diploma ar putea fi acordată la nivel de licență, master, sau doctorat și recunoaște automat calificările în cadrul UE.

Ți-ar plăcea să existe o singură diplomă care să fie recunoscută în toată Europa? Comisia Europeana vine cu o nouă propunere pentru crearea unei diplome de grad european. Diploma ar ușura colaborarea dintre instituțiile de învățământ superior din UE. Propunerea ar atrage mai mulți studenți deoarece promovează libertatea de mișcare. Diploma ar putea fi acordată la nivel de licență, master, sau doctorat și recunoaște automat calificările în cadrul UE.

O astfel de diplomă europeană ar reduce birocrația și ar permite instituțiilor de învățământ superior din diferite țări să coopereze fără sincope la nivel transfrontalier și să instituie programe comune.

„Deocamdată, Comisia propune acest tip de diplome doar pentru universitățile aflate în alianță. În acest moment sunt 17 universități din România în aceste tipuri de alianțe, care urmează să dezvolte programe de studii împreună cu universități din alte state europene. Pentru aceste programe de studiu ar trebui să existe o diplomă comună recunoscută la nivel european, astfel încât prestigiul acestor tipuri de programe să fie mult mai mare”, a explicat Daniela Alexe, expert în învățământul superior, la Aleph News.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Citește și