• O tendință crește în rândul liderilor mondiali, celebrităților și influencerilor pentru consumul de insecte. 
  • Eva Vlaardingerbroek avertizează că aceasta modă este mai sinistră decât o simplă sursă alternativă de proteine.
  • Liderii globali au susținut oportunitățile oferite de insecte pentru a combate schimbările climatice. 

Ți-ar plăcea o insectă ca asta? O tendință crește în rândul liderilor mondiali, celebrităților și influencerilor pentru consumul de insecte. O activistă olandeză, Eva Vlaardingerbroek, avertizează că aceasta modă este mai sinistră decât o simplă sursă alternativă de proteine, scrie Fox News.

„Cred că impulsul pentru consumul de insecte este doar un test de conformitate, deoarece politicienii noștri știu că atunci când controlează alimentele, controlează oamenii”, a spus activista politică olandeză Eva Vlaardingerbroek vineri la emisiunea „Tucker Carlson Tonight ”.

„Faptul că olandezii, al doilea cel mai mare exportator de produse agricole din lume, națiunea cu o istorie atât de bogată în agricultură, închidem acum fermele și deschidem fabrici de insecte nu ar trebui să vă surprindă. Acesta nu este ceva ce va afecta doar aprovizionarea cu alimente din Olanda. După cum am spus, suntem al doilea cel mai mare exportator de produse agricole din lume, după America. Deci acest lucru va influența aprovizionarea cu alimente la nivel mondial. Și am vorbit cu fermierii care au spus, ei bine, acest lucru ar putea duce la foamete reală dacă nu suntem atenți” , a spus ea. 

Liderii globali au susținut oportunitățile oferite de insecte pentru a combate schimbările climatice.  La Forumul Economic Mondial, voci precum fondatorul și președintele executiv Klaus Schwab au făcut din schimbările climatice un punct central al conversațiilor despre economia globală și politicile viitoare.

Avertismente precum „o extincție a unor mari părți ale populației noastre globale” au fost împărtășite din centrul scenei, iar insectele au fost susținute treptat ca o soluție la criza climatică.  Profesorul Arnold Van Huis de la Universitatea Wageningen a susținut că este „absolut necesar” să se adopte consumul de insecte în sistemul alimentar. 

„Cred că nu există altă cale”, a spus el. „Este singura cale, dar va dura ceva timp” .

Tendința a atras atenția celebrităților și influencerilor, inclusiv nume mari precum actrița Nicole Kidman. Pe scenă apar și bucătari și experți culinari care încearcă sa facă gândacii mai apetisanți.

Bucătarul Joseph Yoon este un ambasador al insectelor comestibile pentru Brooklyn Bugs: „Lucrăm pentru a crește gradul de conștientizare și apreciere pentru formele durabile de proteine” , a spus Yoon la „Let Them Eat Bugs” .  

„Cum putem hrăni în mod durabil populația în creștere din întreaga lume? Cum adăugăm ceva în dietele noastre și poate privim în trecut soluții pentru viitor? sunt incredibil de hrănitoare. Sunt durabile, dar cel mai important, pot fi preparate absolut delicios. ”

Gazda emisiunii, Tucker Carlson, a încercat unele dintre creațiile lui Yoon, inclusiv un greier acoperit cu ciocolată și chiar un burger cu greiere în emisiune „Tucker Carlson Tonight” vineri. 

În timp ce rețetele noi ar putea face insectele mai ușor de digerat, critici precum activista olandeză Vlaardingerbroek rămân sceptici față de afacerea cu insecte.

„Ne spun că este bine pentru climă, că așa putem salva planeta și că acea friptură pe care o ai în farfurie, care îți oferă puțină bucurie în viață, este ceea ce distruge de fapt lumea. Și desigur, nimic din toate acestea nu este adevărat” , a spus ea. 

Vlaardingerbroek, care apare și în „Tucker Carlson Originals: Let Them Eat Bugs” , a susținut că, deși insectele ar putea să nu fie în mod inerent o problemă de adus în dietă, politica din spatele insectelor este cea care ridică semne de întrebare. 

,,Nimeni nu ne întreabă. Și cred că acesta este ideea. Nimeni nu vrea în mod inerent să mnânce insecte” , i-a spus ea lui Carlson.

Odată cu transformarea sistemului nostru alimentar și a dietei de la carne la insecte, există și consecinte asupra fermierilor pe care Țările de Jos le-au experimentat direct. 

„Am avut proteste masive. Protestele fermierilor olandezi au avut mare succes”, a spus ea.

„De fapt, chiar acum am avut alegeri în Țările de Jos, unde… de fapt, cel mai mare partid a fost Partidul Fermierilor. Așa că olandezii nu vor să mănânce insecte. Înțelegem că o profesie tradițională, cum ar fi agricultura, la care ne-am priceput secole la sfârșit nu este cauza unei așa-zise crize moderne, cum ar fi schimbările climatice. ”

Teama este aceea că elitele globale folosesc industria insectelor și schimbările climatice ca o altă metodă de control al populației globale.

,,Totul este o fantezie, totul este o nouă religie. Și este o religie înfricoșătoare pentru că, desigur, odată ce oamenii sunt speriați, oamenii de la putere pot face tot ce vor” , a spus politicianul olandez Wybren Van Haga.

„Așa că trebuie să ne fie frică și frică de COVID, de azot, de dioxid de carbon, de Putin. Trebuie să ne fie frică pentru tot, iar între timp acești oameni care sunt la putere, acum fac ce vor” .

Citește și:

Regele Charles al III-lea este mai bogat decât a fost Regina Elisabeta a II-a. Averea lui o depășește pe cea a soților Beckham

FOTO. Prima femeie director de la un centru NASA refuză să jure pe Biblie

Un vas de război american navighează prin strâmtoarea Taiwan la câteva zile după exercițiile Chinei