• Péter Magyar se află acum într-o misiune de a-i convinge pe maghiari că guvernul lui Orbán trebuie – și poate – fi învins.
  • În urmă cu două luni, nimeni nu mă cunoștea în Ungaria”, a declarat Magyar într-un interviu pentru The Guardian. Astăzi, am avut cel mai mare miting politic”.
  • În vârstă de 43 de ani, acesta a atras atenția la nivel național.

Un nou-venit în politică, care dă bătăi de cap guvernului maghiar, a declarat că experiența sa de membru al regimului îl poate ajuta să reușească acolo unde alte figuri din opoziție au eșuat, citând creșterea sa nebună” în sondaje și viziunea” ca fiind semne că schimbarea este posibilă, scrie The Guardian.

Însă Péter Magyar, un fost membru al celui mai select cerc al partidului de guvernământ Fidesz, se află acum într-o misiune de a-i convinge pe maghiari că guvernul lui Orbán trebuie – și poate – fi învins.

În urmă cu două luni, nimeni nu mă cunoștea în Ungaria”, a declarat Magyar într-un interviu pentru The Guardian. Astăzi, am avut cel mai mare miting politic”.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Era ora 21:00 sâmbătă seara, iar Magyar stătea la o cafenea din apropierea parlamentului Ungariei cu un pahar de Coca-Cola, la sfârșitul unei zile maraton care, speră el, ar putea marca un punct de cotitură pentru Ungaria.

Am o viziune despre Ungaria”

El a condus o demonstrație de zeci de mii de persoane în fața clădirii parlamentului. Manifestanții au cântat împreună și s-au ținut de mână, în timp ce Magyar îi îndemna să lase deoparte diferențele ideologice și să se unească pentru a crea un viitor diferit pentru țară.

În vârstă de 43 de ani, acesta a atras atenția la nivel național după ce s-a adresat procurorilor cu acuzații de corupție și a făcut publică o înregistrare în care Judit Varga, fosta sa soție, care a fost ministrul justiției din țară, discută despre ceea ce Magyar a descris ca fiind corupție la cel mai înalt nivel al guvernului.

El s-a diferențiat de partidele de opoziție din Ungaria, care se luptă pentru a critica nu doar pe Orbán, ci și pe unii dintre adversarii guvernului, și le-a cerut maghiarilor conservatori, de stânga și liberali să se alăture mișcării sale.

Scopul, desigur, este de a avea un partid, pentru a putea candida la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie”, a declarat Magyar, estimând sprijinul său la aproximativ 15% până la 21%. Este o nebunie”, a spus el.

Întrebat ce îl deosebește de alte figuri politice din opoziția maghiară care au încercat și nu au reușit să se adreseze unui segment larg de alegători, Magyar – care s-a bazat foarte mult pe rețelele de socializare pentru a-și construi noul brand politic – a subliniat experiența sa în cadrul sistemului lui Orbán.

Sunt nou, un nou-venit – dar nu sunt nou, pentru că am multă experiență”, a spus el, subliniind anii în care a lucrat ca diplomat maghiar la Bruxelles, apartenența sa din trecut la partidul Fidesz, legăturile sale cu factorii de decizie și implicarea sa în comunicarea pe rețelele sociale a lui Varga.

Și, a subliniat el: Am o viziune despre Ungaria”.

Citește și