Coordonatorul SMURD București: 44 de pacienți au fost trimiși către spitalele de urgenţă „Floreasca”, Universitar, „Sfântul Ioan” şi „Pantelimon”

Foto: Mediafax Foto
  • Patru pacienți din cei aflați la Institutul „Matei Balș” au ajuns la spitalul „Marius Nasta
  • Alți patru pacienți au ajuns la Victor Babeș
  • În urma incendiului patru persoane au murit

Coordonatorul SMURD București, Bogdan Oprița, a spus că, în primă fază,au fost evacuate 44 de persoane, în urma incendiului de la „Matei Balș”, iar două dintre ele erau în stare mai gravă.

„La fața locului au fost evacuate în primă fază un număr de aproximativ 44 persoane către spitalele de urgență Floreasca, Universitar, Sf. Ioan și Pantelimon. Restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul spitalului Matei Balș”, a spus, vineri dimineața, Bogdan Oprița.

Oprița a precizat că, la fața locului au fost trimise 38 de echipaje de prim-ajutor de la Spitalul Floreasca.

„Șase echipaje de Terapie Intensivă și cinci au fost specialele de transport personal. La nivelul spitalului nostru (Spitalul Floreasca – n.red.) la declanșarea Planului Roșu, au fost mobilizați aproape 100 medici și asistenți suplimentar pentru a interveni când e cazul”, a spus sursa citată.

Dintre cele 44 persoane evacuate, două se aflau în stare mai gravă și au necesitat măsuri de protejare respiratorie, a precizat Oprița.