• Baloanele găsite în provinciile Gyeonggi și Gangwon sunt acum analizate de autoritățile competente.
  • Coreea de Nord și Coreea de Sud au folosit baloane în campaniile lor de propagandă încă din timpul Războiului din Coreea, în anii 1950.
  • Armata sud-coreeană a avertizat miercuri populația să nu atingă baloanele albe.

Coreea de Nord a lansat 90 de baloane cu pliante de propagandă și gunoaie în două provincii de frontieră din sud, ceea ce a determinat autoritățile să avertizeze locuitorii să rămână în case. De asemenea, armata sud-coreeană a avertizat miercuri populația să nu atingă baloanele albe și pungile de plastic atașate de acestea, deoarece acestea conțin „deșeuri murdare și gunoaie”, scrie BBC.

Baloanele găsite în provinciile Gyeonggi și Gangwon sunt acum analizate de autoritățile competente. Coreea de Nord și Coreea de Sud au folosit baloane în campaniile lor de propagandă încă din timpul Războiului din Coreea, în anii 1950. Incidentul recent are loc la câteva zile după ce Coreea de Nord a declarat că va riposta la „împrăștierea frecventă de pliante și alte gunoaie” în zonele de frontieră de către activiștii din Sud.

„Mormane de hârtii vechi și mizerie vor fi împrăștiate în curând în zonele de frontieră și în interiorul Coreei de Nord și se va experimenta direct cât de mult efort este necesar pentru a le îndepărta”, a declarat duminică vice-ministrul nord-coreean al apărării Kim Kang Il, într-o declarație pentru presa de stat.

Recomandări

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MACRON?
CUM VA FI VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CE SFAT LE DĂ BEZOS TINERILOR
A MURIT ILEANA STANA IONESCU
49 MIL. FRANCEZI SUNT CHEMAȚI LA URNE
POȚI VIZITA CASTELUL BALMORAL

Republica Coreea sau ROK este numele oficial al Coreei de Sud, în timp ce Nordul este numit RPDC sau Republica Populară Democrată Coreeană.

Marți seara târziu, locuitorii care trăiesc la nord de capitala sudului, Seul, și în regiunea de frontieră au primit mesaje text de la autoritățile lor provinciale în care li se cerea să se „abțină de la activități în aer liber”. De asemenea, li s-a cerut să depună un raport la cea mai apropiată bază militară sau la cea mai apropiată secție de poliție dacă observă un „obiect neidentificat”.

Citește și