• Armata sud-coreeană a afirmat vineri că suspectează Coreea de Nord că plănuiește să lanseze un nou satelit militar de spionaj.
  • Dovezi ale pregătirilor pentru lansarea unui satelit au fost detectate în districtul nord-coreean Thongchang-ri.
  • Potrivit Phenianului, acest satelit oferă imagini ale siturilor militare americane și sud-coreene.

Paza de coastă japoneză consideră că tocmai s-a deschis fereastra de lansare de opt zile, iar Coreea de Nord a desemnat, printr-un anunț, trei zone maritime periculoase în apropierea peninsulei coreene și a insulei filipineze Luzon, unde ar putea cădea resturi de la racheta care transportă satelitul.

Armata sud-coreeană a afirmat vineri că suspectează Coreea de Nord că plănuiește să lanseze un nou satelit militar de spionaj în viitorul apropiat, chiar înainte de prima reuniune trilaterală din ultimii cinci ani între Seul, Beijing și Tokyo, care va avea loc luni în Coreea de Sud.

Dovezi ale pregătirilor pentru lansarea unui satelit au fost detectate în districtul nord-coreean Thongchang-ri, unde se află centrul de lansare Sohae. De la acest amplasament, Coreea de Nord a lansat trei sateliți, dintre care doar ultimul a fost plasat cu succes pe orbită în noiembrie anul trecut.

Recomandări

BELGIA PIERDE ÎN FAȚA SLOVACIEI
ROMÂNIA ÎNVINGE UCRAINA
NATO, ÎN ALERTĂ
82 DE LIDERI CER ELIBERAREA UCRAINEI
NOAH SCRIE ISTORIE PENTRU DISNEY
10 CANDIDAȚI VOR SCAUNUL LUI DRULĂ

Potrivit Phenianului, acest satelit oferă imagini ale siturilor militare americane și sud-coreene.

Coreea de Nord, țară înarmată nuclear, a lansat primul său satelit de recunoaștere în noiembrie anul trecut, o decizie care a atras condamnarea internațională. În decembrie, Phenianul a afirmat că dorește să lanseze alți trei sateliți de spionaj în 2024.

Citește și

Citește și