• Autoritățile de la Phenian au interceptat luni un avion de spionaj american care survola apele din apropiere.
  • SUA și Coreea de Sud au respins acuzațiile de la Phenian și au îndemnat țara să se abțină de la orice acte care sporesc tensiunile.
  • Oficialitățile nord-coreene amenință asupra unor consecințe „grave” dacă SUA vor continua explorările în zonă.

Autoritățile din Coreea de Nord au interceptat luni un avion de spionaj american care survola apele din apropiere, scrie The Guardian. Mai mult, oficialitățile nord-coreene amenință asupra unor consecințe „grave” dacă SUA vor continua explorările în zonă.

SUA și Coreea de Sud au respins acuzațiile țării lui Kim Jong-Un și au îndemnat-o să se abțină de la orice acte care sporesc tensiunile.

Coreea de Nord a lansat o serie de amenințări cu privire la presupusele activități ale SUA.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

„Un incident tragic va avea loc pe termen lung în porțiunea de 20-40 de kilometri în care avioanele de spionaj americane pătrund în mod obișnuit pe cer deasupra zonei economice acvatice a Coreei de Nord”, a declarat Kim Yo-jong.

Anterior, luni, Ministerul Apărării din Coreea de Nord a acuzat SUA că au intrat de mai multe ori cu un avion în „spațiul său aerian inviolabil” și a avertizat că aeronavele care se apropie ar putea fi doborâte.

Kim Yo-jong a afirmat că avionul spion american a intrat luni de opt ori în zona economică a Coreei de Nord. Într-o declarație difuzată de mass-media de stat luni seară, ea a afirmat că Phenianul a trimis avioane de război pentru a-l alunga.

Citește și